Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #35211 15.11.2012 20:47

    měla jsem jít v sobotu :) ale nevím,jak to zvládne malý :( je mi blbý ho nechat švagrové :( tak snad se taky dočkám,moc jsem se těšila na premiéru...:)

  • Andrea060289 15.11.2012 20:50

    Já myslím , že to zvládne je to šikula a že ty jsi odpočinek zasloužíš ;) a švagrová jistě moc ráda pohlídá . :)
    Určitě jdi , stálo to fakt za to . :)

  • Bývalá uživatelka #35211 15.11.2012 20:54

    No,hlavně bude záležet,kolik odstříkám mlíčka,malý je jedlík,tak aby nestrádal :) už se těším,Taylerovo tělo stojí za pohled :);-)8-.

  • Bývalá uživatelka #3762 15.11.2012 20:55

    Já jdu až v úterý,ale moc se těšííím:-)

  • Andrea060289 15.11.2012 20:56

    Aspon nebude takový nával lidí :) jako dnes :) .

  • Bývalá uživatelka #34371 15.11.2012 20:57

    bože těšííím se :-)

  • Bývalá uživatelka #3762 15.11.2012 20:59

    To jo, ale i tak když jsem rezervovala lístky, tak už tam bylo posledních pár míst :-o

  • Andrea060289 15.11.2012 21:00

    Já jsem to naštěstí podchytila hned , když byl sál ještě prázdný :D , tak že jsme si vybrali podle libosti :) .

  • Bývalá uživatelka #33108 15.11.2012 21:03

    ta pulka, co jsem dneska videla byla super

  • Bývalá uživatelka #38683 15.11.2012 21:32

    Taky zítra jdeme :)A už se moooc těším

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.