Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #104681 30.12.2015 19:22

    Gratuluji:-)

  • Single 30.12.2015 19:26

    Gratuluji:-)

  • Bývalá uživatelka #162611 30.12.2015 19:41

    Gratuuulace :)

  • Veronika32 30.12.2015 19:53

    velká gratulace. ať je vše jak má být;-):-)

  • Bývalá uživatelka #138239 30.12.2015 20:39

    Skvělé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.