Které destinace lákají na příjemnou dovolenou?

Last Minute do ChorvatskaChorvatsko je pro mnoho Čechů prakticky druhým domovem. Rok co rok míří v létě téměř milion Čechů slunit se a koupat na chorvatská pobřeží. Proč je tato přímořská destinace tak oblíbená? Důvodů je hned několik.

Čechy tolik milované Chorvatsko 

Především je Chorvatsko velmi dobře dopravně dosažitelné. Cesta tam se dá zvládnout za nějakých dvanáct či patnáct hodin pohodové jízdy autem. Oblíbené last minute do Chorvatska se pro vás tak stane skutečně příjemným zážitkem, protože během léta na chorvatských riviérách panuje slunečné počasí a příjemné teplo. Rtuť teploměru šplhá nad 30 °C. Proto je zde ideální počasí ke koupání. Pláže jsou zde jemné, písečné.  Dá se zde využít ubytování v různých cenových kategoriích a různém komfortu od levných kempů až po drahé pětihvězdičkové hotely. V neposlední řadě jsou zde i příznivé cenové relace v restauracích při ochutnávání místní kuchyně.

Objevujte tradiční zemědělství 

Chcete-li objevit krásnou zemi, která dosud stála neprávem trochu stranou zájmu turistů, vycestujte na dovolenou do Bulharska. Například bulharské Zlaté písky jsou v současnosti přímořskou oblastí, která se obrovsky rozvíjí a přibyla zde řada nových hotelů, které dokonale splňují evropské standardy. Kromě pobytu na pláži nebo návštěvy místních hospůdek ovšem stojí za to vydat se na výlet i do vnitrozemí Bulharska. Pro milovníky tradičních hodnot je taková návštěva balzámem na duši, protože tu mnohde ještě najdou tradiční zemědělství bez výrazné mechanizace.

Země moře i tisíce bunkrů 

Ovšem Bulharsko není jedinou perlou objevovanou dnes mnoha turisty. Zajímavá je i dovolená Albánie. Můžete ji samozřejmě strávit na mořském pobřeží na příjemných písčitých plážích, ovšem i tady lze jenom doporučit cestu do vnitrozemí. K návštěvě totiž lákají tisíce bunkrů rozesetých po celé zemi a vystavěných v době komunismu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist