Obáváte se porodu? Víme, jak ho zvládnout bez problémů

Jste těhotná a radujete se z toho, že budete mít syna, nebo dceru? Pokud ano, je určitě dobré mít jasno i o tom, jak probíhá porod. Pokud z něho máte obavy, nemusí to být vždy nutné. Pokud ho chcete zvládnout bez větších potíží, máme pro vás několik tipů, jak na to.

Základem je teorie

Ideální je vědět, s čím vším je porod vlastně spojený a co vše vás bude čekat. Ideální je, pokud si za tímto účelem nastudujete požadovanou teorii. Možností je v současné době více než dost. Máme-li některé varianty doporučit, potom jsou velmi oblíbené:
 
  • Různé kurzy
  • Klasická literatura
  • Internetové zdroje

Ideální je pochopitelně jednotlivé možnosti kombinovat, díky čemuž získáte široké spektrum informací, od různých lidí, ať už na základě zkušeností, nebo různých odborných znalostí.

Vše si můžete i natrénovat

Jak v rámci výše zmíněných kurzů, tak třeba i u vás doma si můžete vše natrénovat. Předběžně třeba v tom smyslu, že se naučíte správné pohyby, nebo i v tom smyslu, že zpevníte oblast vaší pánve. Stejně tak může trénink spočívat v tom, že si nastudujete, jak použít Dianatal pro budoucí matky. Jakmile začnete rodit, je poměrně pozdě na to, abyste si četla návod k použití a to, jak ho správně aplikovat. Když si vše osvojíte v době svého těhotenství, s dostatečným předstihem, může pro vás být porod v mnoha případech zcela automatický.

Nezapomínejte na metody usnadnění

Obáváte se hlavně bolesti, ale také toho, že vše bude trvat velmi dlouho? Je dobré znát možnosti usnadnění. V tomto pomůže porodnický gel, na který jsme upozorňovali výše. Právě díky svým vlastnostem dokáže dobu porodu zkrátit, stejně jako sníží celkovou bolestivost. Jak pro prvorodičky, tak i pro zkušenější matky je jedním z hlavních tipů, jak se dá porod zvládnout, a jak mít další jistoty, že vše bude mnohem jednodušší, než si možná sama myslíte.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist