Vyšperkovaný interiér? Odpovědí jsou tapety na zeď

Tapety zažívají učiněný boom a není také divu, správně zvolená tapeta dokáže povýšit interiér na novou úroveň. Důvodů, proč si pořídit tapety je hned několik, nejen že jsou vysoce estetické, ale navíc přinášejí celou řadu praktických vlastností. Mezi ty patří například tepelná i zvuková izolace i snadná možnost zakrytí drobných nedostatků na zdi, navíc jsou vhodné na celou řadu povrchů, ať už se jedná o omítku, sádrokarton, beton či umakart. Projeďte se s námi rozmanitým světem luxusních dekorativních tapet na zeď.

Fototapety Barkotex

Druhy tapet

Na trhu je k dostání celá řada nejrůznějších tapet, ať už se jedná o jejich barvu či vzor. Při výběru je však důležitým aspektem také typ materiálu. Nejčastěji rozlišujeme papírové, vliesové a vinylové tapety na zeď. Pojďme si je přiblížit.

Papírové tapety
Papírové tapety, tedy tapety z raženého, potištěného a mačkaného papíru, patří mezi nejdostupnější tapety na zeď na trhu. Vynikají velkou nabídkou barev i vzorů. Pokud hledáte tapety, které vás na první pohled oslní zpracováním a designem, neměla by vaší pozornosti uniknout například britská značka The Paper Partnership.

Tapety The Paper Partnership

Menší nevýhodou papírových tapet může být jejich tvarová stálost (při namočení a schnutí mění své rozměry) a je potřeba jisté míry šikovnosti, aby lepení dopadlo podle vašich představ. Pokud se na lepení tapet z papíru chystáte, přečtěte si náš článek Jak na lepení papírových tapet.

Tapety Hohenberger

Vliesové tapety
Velmi populární vliesové tapety jsou vyrobeny z netkané textilie, jejich velkou předností je vysoká odolnost, omyvatelnost i barevná stálost. Tyto tapety navíc skvěle izolují zvuk i teplo. Originální, vysoce kvalitní vliesové tapety nabízí například německá značka Hohenberger či britská značka Galerie.

Tapety Galerie

Vinylové tapety
Vinylové tapety na zeď jsou vyrobeny z PVC, jsou vysoce odolné a omyvatelné, své uplatnění najdou téměř v jakémkoliv interiéru včetně kuchyní a koupelen. Tip na výrobce luxusních vinylových tapet na zeď? Holandská značka BN International, či britská značka Clarke & Clarke.

Tapety BN international

Tapety, které mají jméno

Dalším výrobcem luxusních tapet na zeď je značka, kterou by si možná mnozí z vás s tapetami hned nespojili. Je jí světoznámá značka Versace, která přináší elegantní, luxusní a nadčasový vzhled tapet.

Tapety Clarke & Clarke

Navštivte stránky Barkotex

Firma Barkotex působí na českém trhu již od roku 1991, na jejích stránkách najdete širokou nabídku luxusních tapet, které se stanou dominantou každého interiéru.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist