Cranberry Cookies

Ingredience:

150g hladké mouky
100g ovesných vloček
100g másla
80g cukru
1 vejce
hrst strouhaného kokosu
hrst sušených brusinek

Porce: 4 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 10 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Východiskem byl recep z http://www.muffinarium.cz/susenky-s-orechy-a-cokoladou/
Recept jsem si ale trochu upravila, místo čokolády jsem použila brusinky, kromě vloček jsem do těsta přidala strouhaný kokos. Velmi mile mě překvapilo, že sušenky nejsou vůbec přeslazené, naopak příště přidám lžíci medu.

Taky bych tímto ráda poděkovala Riannys a Kristy.motlickova za tip na recepty.

30.10.2016 23:12:45
Emoce:
Komentáře:
  • inah91 25.11.2017 15:09

    Mňamka! :-) Co je to PDP? :-D Prášek do pečiva? :-) A myslíš, že by místo kefíru šel obyčejný bílý jogurt? Kolik jsi tam dávala toho kefíru? :-) Díky :-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:02

    Ahoj, ano, je to prášek do pečiva. Určitě můžeš dát i bílý jogurt, případně mléko. Kefíru jsem dávala 400 ml, ale bylo to tuhé, takže jsem dodávala mléko. Půl litru bude akorát.

  • inah91 25.11.2017 17:03

    Už na tom pracuju ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:25

    inah91 Super, pak dej vědět, jak to dopadlo. :-) Jinak já si při ochutnání říkám, že těch povidel jsem tam mohla dát daleko více - jsou cítit jenom maličko, tak bych to klidně příště asi mázla po celém povrchu a pokryla piškoty hustěji, ale dá se to i tak. A taky jsem ještě viděla jeden fígl u jiné buchty - po upečení udělat do buchty koncem vařečky díry a až potom nalévat polevu - ona do těch děr nateče a je to potom chutnější, když je uvnitř, nejenom navrchu.

  • inah91 25.11.2017 19:56

    buccaneerka2 čoveče, tak je to dobré, čekala jsem, že to bude suché, ale je to mňamka. tak ještě jednou díky za inspiraci ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 20:45

    inah91 Já mám odmala ráda veškeré kefírové, kyškové a jogurtové buchty právě proto, že jsou mokré. :-)

  • Bývalá uživatelka #180456 26.11.2017 0:13

    Mnam,tebe chci domu! :-D
    Budu muset taky udělat,protože si nedokážu představit tu chut..

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.