Valentýnská jahodová srdíčka

Ingredience:

Na těsto:
4 vejce
4 lžíce cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa

Na náplň:
250g tvarohu
kelímek smetany ke šlehání
100g cukru
1 balíček želatiny v plátcích
jahody

Na želé:
1 balíček dortové želé - červené
2 lžíce cukru

Porce: 4 | Teplota: 180 °C

Postup:

Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme mouku, ušlehané bílky a nakonec kakao. Pečeme na 180° C.

Náplň: Vyšleháme smetanu, přimícháme tvaroh, cukr a na kousky nakrájené jahody. Želatinu připravíme dle návodu a vmícháme do náplně.

Želé: Připravíme dle návodu.

Na vychladlé těsto ve formičce dáme náplň a necháme ztuhnout v lednici. Poté zalijeme dortovým želé a necháme opět ztuhnout v lednici. Nakonec můžeme ozdobit jahodami, šlehačkou, čokoládou nebo čímkoliv jiným dle fantazie.

14.02.2013 17:15:56
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.