Valentýnská jahodová srdíčka
Ingredience:
Na těsto:
4 vejce
4 lžíce cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
Na náplň:
250g tvarohu
kelímek smetany ke šlehání
100g cukru
1 balíček želatiny v plátcích
jahody
Na želé:
1 balíček dortové želé - červené
2 lžíce cukru
Porce: 4 | Teplota: 180 °C
Postup:
Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme mouku, ušlehané bílky a nakonec kakao. Pečeme na 180° C.
Náplň: Vyšleháme smetanu, přimícháme tvaroh, cukr a na kousky nakrájené jahody. Želatinu připravíme dle návodu a vmícháme do náplně.
Želé: Připravíme dle návodu.
Na vychladlé těsto ve formičce dáme náplň a necháme ztuhnout v lednici. Poté zalijeme dortovým želé a necháme opět ztuhnout v lednici. Nakonec můžeme ozdobit jahodami, šlehačkou, čokoládou nebo čímkoliv jiným dle fantazie.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.