Kuřecí steak na bylinkách s brambory.

Ingredience:

2x kuřecí prsní řízky (já použila vakuově balené z farmy http://www.farmalouzna.cz/)
2 ČL majoránky
2 ČL kmín
1ČL celý pepř
5 lístků šalvěje
1 snítka rozmarýny
sůl
2PL másla
olivový olej dle potřeby

Porce: 2 | Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 20 minut | Teplota: 100 °C

Postup:

Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, přes blánu nakrájíme jemné zářezy a vetřeme směs z bylinek, kterou si připravíme v hmoždíři z majoránky, kmínu, celého pepře (sušené) , šalvěj, rozmarýn (chlazený) či ze zahrádky jako já. Pánev rozžhavíme a poté přidáme olivový olej a klademe prsa blánou dolů!!! Přiklopíme poklicí a pečeme asi 3 minuty, poté otočíme a přidáme máslo a sůl. Postupně poléváme masíčko a po dokonalém opečení dozlatova maso vyjmeme a necháme tzv "odpočinout" pod pokličkou a do šťávy přidáme 1PL bujón v kelímku a necháme spolu s trochou vody zredukovat. Maso po odpočinutí nakrájíme na šikmé slabé plátky, které naklademe na talíř a polijeme redukcí. Podíváme s šťouchanými bramborami .Přidáme zeleninu dle chuti. Dobrou chuť.

01.09.2014 0:23:06
Emoce:
Komentáře:
  • terryk 13.2.2017 18:38

    Tos mě rozesmála, zrovna v sobotu jsem podobnej muffinovej polotovar taky dělala, akorát od dr oetkera:-D a všechno jsem to zatrest i sežrala:-D

  • samsonoh 13.2.2017 18:42

    povedly se nádherně! Úplně si říkám, že s tím jak mi manžel zakázal péct, aby sám nekynul (což se stejně nestalo), tak , tak jsem na to i ztratila chuť. Asi bych to měla přehodnotit a znovu se do toho pustit ;-)

  • Michalla 13.2.2017 19:10

    terryk No vidíš a je to taky dobrý, rychlý a dobrý :-D Polovinu jsme už sňamtali teď a polovinu jsem schovala na zítra :-D
    samsonoh Jednou za čas přece něco sladkého na nervíky neuškodí :-D

  • samsonoh 13.2.2017 19:16

    michalla ... jj to jsem si taky říkala a těch "jednou za čas" jde na manželovi vidět už 4 roky :-D

  • terryk 13.2.2017 20:00

    Dobrou chuť:-)

  • Michalla 14.2.2017 6:23

    samsonoh no jo není jednou za čas jako jednou za čas :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.