Kuřecí steak na bylinkách s brambory.
Ingredience:
2x kuřecí prsní řízky (já použila vakuově balené z farmy http://www.farmalouzna.cz/)
2 ČL majoránky
2 ČL kmín
1ČL celý pepř
5 lístků šalvěje
1 snítka rozmarýny
sůl
2PL másla
olivový olej dle potřeby
Porce: 2 | Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 20 minut | Teplota: 100 °C
Postup:
Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, přes blánu nakrájíme jemné zářezy a vetřeme směs z bylinek, kterou si připravíme v hmoždíři z majoránky, kmínu, celého pepře (sušené) , šalvěj, rozmarýn (chlazený) či ze zahrádky jako já. Pánev rozžhavíme a poté přidáme olivový olej a klademe prsa blánou dolů!!! Přiklopíme poklicí a pečeme asi 3 minuty, poté otočíme a přidáme máslo a sůl. Postupně poléváme masíčko a po dokonalém opečení dozlatova maso vyjmeme a necháme tzv "odpočinout" pod pokličkou a do šťávy přidáme 1PL bujón v kelímku a necháme spolu s trochou vody zredukovat. Maso po odpočinutí nakrájíme na šikmé slabé plátky, které naklademe na talíř a polijeme redukcí. Podíváme s šťouchanými bramborami .Přidáme zeleninu dle chuti. Dobrou chuť.
Moc Vám to přeju
Taky se nemůžu dočkat, až budu mít takovou radost, jako Vy
Snad už také brzo... Hodně štěstí
dekuju, tak at vam to taky klapne co nejdrive
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.