Šneky s kysaným zelím
Ingredience:
listové těsto, kysané zelí, maďarská klobása, vajíčko, grilovací koření
Porce: 6 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 220 °C
Postup:
Na listové těsto poklademe vymačkané kysané zelí, posypeme malými kostičkami klobásy, zatočíme, hodíme na 10 minut do mražáku ztuhnout, potom nakrájíme na kolečka, položíme na plech, potřeme vajíčkem smíchaným s vodou, posypeme grilovacím kořením a pečeme asi 15-20 minut dozlatova podle trouby. Celkem ze dvou rozválených listových těst cca 70-80 kousků.
03.11.2017 22:34:28
taky zkusím
Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal
Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka
JJ, přesně tak
Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá 
Taky skusím, děkuji za dobrý tip
Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol
Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré
A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší
Tak to rozhodně
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.