Smetanové brambory s nivou

Ingredience:

zbytek brambor, zbytek eidamu, zbytek nivy, 4 stroužky česneku, 1 a zbytek druhé smetany ke šlehání, uherská klobása

Porce: 4 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 220 °C

Postup:

To těhotenství mě nutí vařit, protože mám pořád chuť na něco jiného a nikdo mi to neudělá. :-)
Brambory jsou vařené ve slupce, do pekáče ukládám brambory na plátky, na to klobásu, plátky česneku a zasypu směsí eidamu a nivy. Postup opakuju třikrát. Nahoru jsem nalila smetanu, ve které jsem předtím rozmíchala asi dvě lžičky koření na vepřovou pečeni.

signal-2017-11-24-194045 signal-2017-11-24-194118 signal-2017-11-24-194131 signal-2017-11-24-194147 signal-2017-11-24-201156 signal-2017-11-24-201245 signal-2017-11-24-202002 signal-2017-11-24-204143
24.11.2017 20:50:32
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #138239 20.12.2018 13:58

    Taky dělám,jen bez mrkve a se smetanou a nahoru krutony-mňamka;-)

  • Bývalá uživatelka #175923 20.12.2018 15:02

    Takhle se dělají všechny krémové polévky a můžeš ji udělat prakticky z jakékoliv zeleniny, nebo např. hub.

  • buccaneerka2 20.12.2018 15:22

    sladkabudoucnost No, asi jsem v polévkách žabař. Doteď jsem vařila jenom vývar, zeleninovou z mražené zeleniny a zelňačku. :-D A když jsem dělala pórkovou krémovou, tak mi to přišlo zdlouhavé.

  • Bývalá uživatelka #175923 20.12.2018 20:30

    buccaneerka2 Já vařím fakt strašně ráda, je to můj koníček. Kdybys někdy chtěla poradit, nebo něco, tak se klidně zeptej. Když budu vědět, ráda poradím. :-)

  • buccaneerka2 20.12.2018 20:48

    Ráda bych recepty na dobré polévky, které se vaří samy a můžu je vařit ve velkém pro 6 lidi na dva dny.

  • Bývalá uživatelka #196374 29.9.2021 21:40

    O vaření mi už nic neříkejte. Já vařím celý život a tak vím, co je dobré a co se naopak mezi 4 stěny do kuchyně nesmí žádným způsobem dostat. Jednou věcí, kterou v kuchyni nenávidím je staré a špinavé nádobí. To je něco, za co bych dokázala i střílet. Když nemáte pořádek, nemůžete vytvářet hodnoty.

  • Bývalá uživatelka #207762 29.9.2021 21:42

    I já nemám ráda špinavé nádobí. A kor když je to něco kvalitního, jako je třeba nádobí z e-shopu https://www.zgastro.cz. Tolik peněz jsem za to s mým manželem utratila a teď abych se snažila někoho ještě ukočírovat aby ho umýval. Já umývám nádobí hned po uvaření a je klid.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.