Smetanové brambory s nivou
Ingredience:
zbytek brambor, zbytek eidamu, zbytek nivy, 4 stroužky česneku, 1 a zbytek druhé smetany ke šlehání, uherská klobása
Porce: 4 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 220 °C
Postup:
To těhotenství mě nutí vařit, protože mám pořád chuť na něco jiného a nikdo mi to neudělá.
Brambory jsou vařené ve slupce, do pekáče ukládám brambory na plátky, na to klobásu, plátky česneku a zasypu směsí eidamu a nivy. Postup opakuju třikrát. Nahoru jsem nalila smetanu, ve které jsem předtím rozmíchala asi dvě lžičky koření na vepřovou pečeni.
24.11.2017 20:50:32
Vypadá luxusně
Koukám, že vy máte rádi echt tučný věci
ale ta sekaná vypadá luxusně!!
terryk Po čtyřech měsících, kdy jsem nemohla žádné uzeniny, mi teď nejvíc chutnají klobásy a maso.
navíc přítel potřebuje mleté jídlo kvůli žaludku. Ale sekaná bude tak jednou za půl roku, to nepatří k oblíbeným. A polovinu asi odnesu taťkovi, který ji má rád.
Jo, na klobáskách jsem teď v posledním tehu taky ujížděla
a dala bych si i teď, kdybysme nějakou měli
jinak sekanou mám už zase ráda, ale neumím si ji představit s tou slaninou
Ta je jenom nahoře a krásně křupavá.
To věřím
zní to lákavě.
Ta slanina nahore me na tom zaujala nejvic
do dnes vzpominam jak jsem si na jedny dovoleny uzivala na snidane michany vejce a k tomu do krupava vypecenou slaninku
nikdy se mi ji nepovedlo takhle doma udelat
asi zas budem muset jet pres pul sveta, abychom se nazrali vykrupane slaniny 
envie1 Tak to zkus udělat sekanou, nahoru položit plátky slaniny a péct na 180 stupňů asi 50 minut a budeš ji mít.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.