Dýňová polévka s pažitkou a smetanou

Ingredience:


400 g dýně (oloupaná, bez semen)
1 cibule
50g mrkve
50g petržel
10g másla,
1x kelímek smetany
sůl, pepř, kari koření (kari dle vaši chuti)
domácí vývar (zeleninový)

Porce: 4

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Poté přidáme na malé kousky nakrájenou zeleninu a na větší kousky nakrájenou dýni. Zalijeme domácím vývarem a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem a kari kořením. Pro zjemnění přidáme trochu smetany a pažitkou

13.04.2013 15:47:40
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.