Dýňová polévka s pažitkou a smetanou
Ingredience:
400 g dýně (oloupaná, bez semen)
1 cibule
50g mrkve
50g petržel
10g másla,
1x kelímek smetany
sůl, pepř, kari koření (kari dle vaši chuti)
domácí vývar (zeleninový)
Porce: 4
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Poté přidáme na malé kousky nakrájenou zeleninu a na větší kousky nakrájenou dýni. Zalijeme domácím vývarem a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem a kari kořením. Pro zjemnění přidáme trochu smetany a pažitkou
13.04.2013 15:47:40
taky zkusím
Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal
Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka
JJ, přesně tak
Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá 
Taky skusím, děkuji za dobrý tip
Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol
Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré
A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší
Tak to rozhodně
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.