Dýňová polévka s pažitkou a smetanou
Ingredience:
400 g dýně (oloupaná, bez semen)
1 cibule
50g mrkve
50g petržel
10g másla,
1x kelímek smetany
sůl, pepř, kari koření (kari dle vaši chuti)
domácí vývar (zeleninový)
Porce: 4
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Poté přidáme na malé kousky nakrájenou zeleninu a na větší kousky nakrájenou dýni. Zalijeme domácím vývarem a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem a kari kořením. Pro zjemnění přidáme trochu smetany a pažitkou
13.04.2013 15:47:40
vypadá to hodně dobře. jen mě zaujala ta jedna fazolka-to tam je "kdo ji najde"??
Jojo, taky jsem přemýšlela, co s ní
Ale kde je ta fazolka?
Jj, vloží se dovnitř pro štěstí, ale musí být opravdu větší, aby se neupekla doměkka, pak by jí nikdo nenašel
Doba přípravy byla delší, protože jsem dělala dva najednou. Kvůli absenci cukru někomu nemusí chutnat, ale pro nás je to vždy příjemná změna po Vánocích...
tak ona mrkev je docela sladká a pokud se tam nedají kyselý jabka ale nějaký hodně sladký, tak to je určitě taky moc dobrý
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.