Dýňová polévka s pažitkou a smetanou

Ingredience:


400 g dýně (oloupaná, bez semen)
1 cibule
50g mrkve
50g petržel
10g másla,
1x kelímek smetany
sůl, pepř, kari koření (kari dle vaši chuti)
domácí vývar (zeleninový)

Porce: 4

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Poté přidáme na malé kousky nakrájenou zeleninu a na větší kousky nakrájenou dýni. Zalijeme domácím vývarem a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem a kari kořením. Pro zjemnění přidáme trochu smetany a pažitkou

13.04.2013 15:47:40
Emoce:
Komentáře:
  • samsonoh 4.11.2017 0:12

    Mňaaaam!

  • buccaneerka2 4.11.2017 0:52

    A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče. :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 4.11.2017 9:00

    Ooo mňaam :D :D Tohle si musím udělat :D Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní

  • samsonoh 4.11.2017 10:11

    Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
    Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť :-)

  • buccaneerka2 4.11.2017 10:14

    samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to. :)

  • samsonoh 4.11.2017 10:41

    Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!! :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.