Co máme dnes k večeři a neb,jak tuto větu mít definitivně z krku.:)))

Předkrm: Pražená kukuřice 'a la mňam :D

Praženou kukuřici čili popcorn doporučují především kvůli rychlé a nenáročné přípravě.

Jdeme na to : Vložte sáček do mikrovlnky, Jakmile všechna kukuřice zapuká a vypuká, opatrně ji vylovte. Je totiž horká, tak se nespalte. Každopádně si oblečte zástěru, do jedné ruky vezměte vařečku, aby se vám kukuřice lepe vyndávala , na druhou si navlečte chňapku - nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit. Kromě jiného touto výbavou okouzlíte svého partnera ,protože uvidí, že jste profík!

Stane-li se, že se popcorn spálí, zjistěte, na kterých místech se to stalo. Je-li spálenina jen na povrchu, tak sežehlé kousky naházejte na dno mísy a náhoru dejte výstavní kousky. Pokrm ihned podávejte. Přejděte k další várce pro sebe.

Množství: jedna a půl porce. (Bohatě stačí :D)

 

 

Hlavní hod

Gurmánské párky 'a la dvakrát mňam :D

 

Nalijte vodu do hrnce a přivěďte ji k varu. Pak do vody vložte dva vídeňské párky. Vařte je asi pět minut,aby byly ještě poměrně tuhé čili al dente. Nabídněte partnerovi osvěžující nápoj (třeba zelenou bublinkovou limonádu ). Pak muže vyšlete na balkon nebo na tereasu nebo prostě někam ven na čerství vzdůch (jen na chvíli) aby se pokochal krásným večerem či uklidňujícím deštěm, vždyť atmosféra dělá divy. Až se nebude dívat, nakrájejte párky na kolečka a do každého vpíchněte párátko. Barvám se meze nekladou, tvořivosti už vůbec ne. Dobrotu podávejte s dipy dokreslujícími chuť. Naservírujte je hezky vedle sebe, do jedné místičky dejte kečup a do druhé horčici. Vídeňské párky samozřejmně nikdy nejsou ,,párky“ ale „Vídeňská gurmánská pochoutka“

 

 

Nyní přichází na řadu dezert: koupená čokoládová rolka podávaná z kávou (instantní , je s ní méně práce) a taková žvýkačka na samý závěr je skutečně pozorná tečka. Doporučují především pálivější verze, obzvlášť z mátu.

Pokud vám muž navrhne, e vás příště vezme raději na večeři on, myslím na večeři do restaurace, pak je jasné , že vaše stravovací akce měla nebetyčný úspěch. A kromě toho máte dotaz „co máme dnes k večeři“ definitivně z krku.

A když se někdy partner zeptá, jestli bys neudělala večeři, ochotně nabídněte svojí specialitu: popcorn, vídeňskou gurmánskou pochoutku a rolku s kávou. Na zlatý hřeb večera by mohlo kandidovat pivo. Úspěch máte zaručen.

01.08.2012 22:27:54
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.