Co máme dnes k večeři a neb,jak tuto větu mít definitivně z krku.:)))
Předkrm: Pražená kukuřice 'a la mňam :D
Praženou kukuřici čili popcorn doporučují především kvůli rychlé a nenáročné přípravě.
Jdeme na to : Vložte sáček do mikrovlnky, Jakmile všechna kukuřice zapuká a vypuká, opatrně ji vylovte. Je totiž horká, tak se nespalte. Každopádně si oblečte zástěru, do jedné ruky vezměte vařečku, aby se vám kukuřice lepe vyndávala , na druhou si navlečte chňapku - nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit. Kromě jiného touto výbavou okouzlíte svého partnera ,protože uvidí, že jste profík!
Stane-li se, že se popcorn spálí, zjistěte, na kterých místech se to stalo. Je-li spálenina jen na povrchu, tak sežehlé kousky naházejte na dno mísy a náhoru dejte výstavní kousky. Pokrm ihned podávejte. Přejděte k další várce pro sebe.
Množství: jedna a půl porce. (Bohatě stačí :D)
Hlavní hod
Gurmánské párky 'a la dvakrát mňam :D
Nalijte vodu do hrnce a přivěďte ji k varu. Pak do vody vložte dva vídeňské párky. Vařte je asi pět minut,aby byly ještě poměrně tuhé čili al dente. Nabídněte partnerovi osvěžující nápoj (třeba zelenou bublinkovou limonádu ). Pak muže vyšlete na balkon nebo na tereasu nebo prostě někam ven na čerství vzdůch (jen na chvíli) aby se pokochal krásným večerem či uklidňujícím deštěm, vždyť atmosféra dělá divy. Až se nebude dívat, nakrájejte párky na kolečka a do každého vpíchněte párátko. Barvám se meze nekladou, tvořivosti už vůbec ne. Dobrotu podávejte s dipy dokreslujícími chuť. Naservírujte je hezky vedle sebe, do jedné místičky dejte kečup a do druhé horčici. Vídeňské párky samozřejmně nikdy nejsou ,,párky“ ale „Vídeňská gurmánská pochoutka“
Nyní přichází na řadu dezert: koupená čokoládová rolka podávaná z kávou (instantní , je s ní méně práce) a taková žvýkačka na samý závěr je skutečně pozorná tečka. Doporučují především pálivější verze, obzvlášť z mátu.
Pokud vám muž navrhne, e vás příště vezme raději na večeři on, myslím na večeři do restaurace, pak je jasné , že vaše stravovací akce měla nebetyčný úspěch. A kromě toho máte dotaz „co máme dnes k večeři“ definitivně z krku.
A když se někdy partner zeptá, jestli bys neudělala večeři, ochotně nabídněte svojí specialitu: popcorn, vídeňskou gurmánskou pochoutku a rolku s kávou. Na zlatý hřeb večera by mohlo kandidovat pivo. Úspěch máte zaručen.
Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou.
Děkuju za receptík.
Krásný chlebíček, hned bych si dala
Není zač, já pekárnu neuznávám
No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju.
Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala
Je to prostě taková vybledlá kostka
Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím
a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil 
a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??
holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil
Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí
Během 10 minut hotovo.
Mouka klasická hladká.
Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.
Mívám i přímo chlebovou
A taky jsem míchala chvíli 
http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg
Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.