Domácí pizza
Ingredience:
Na 2 porce:
hladká mouka 240 g
voda 120 ml
sůl cca půl lžičky
droždí 33g
olivový olej cca 1,5 lžičky
Tak to je naše sobotní dieta :-D
Tvar sice nic moc, ale 1) nemám zatím ten kulatý plech na pizzu a za 2) prostě to je vytvarované tak, abych se na klasický plech vešly ty pizzy co největší :-D
Strašně jednoduchý recept a super, že si na pizzu dáme přesně to, co máme rádi :-)
Nechci se chválit, ale je to mňamka :-D :-)
Porce: 2 | Doba pečení: 10-15 minut, podle trouby | Teplota: 250 °C
Postup:
Smíchám mouku, sůl a rozdrobené droždí, přiliji vodu, pak až olivový olej. Utvořím hladké těsto a rozdělím na dvě koule (já dávám sobě menší, příteli větší), dám na talířek, potřu oliv. olejem a pod potravinářskou fólii na chvíli do ledničky. Před tvořením koule vytáhnu dříve, ať nejsou moc studené.
No a pak udělat tu pizzu - koukněte na tohle video:


No, na rajčatový základ používám pasírovaná rajčata (v krabičce z Kauflandu) - do toho oregáno, bazalku, tyminán (podle chuti), sůl, cukr a buď tohle povaříme - ale já to už dělám jen tak, že to zamíchám v misce a studené dávám na pizzu - není čas

No, pak na rajčatový základ nastrouhaný sýr a pak už vše, co kdo má rád

Okraje potřít olivovým olejem a peču tak max 15 minut, spíš míň, záleží na troubě, na 250°

Taky dělám,jen bez mrkve a se smetanou a nahoru krutony-mňamka
Takhle se dělají všechny krémové polévky a můžeš ji udělat prakticky z jakékoliv zeleniny, nebo např. hub.
sladkabudoucnost No, asi jsem v polévkách žabař. Doteď jsem vařila jenom vývar, zeleninovou z mražené zeleniny a zelňačku.
A když jsem dělala pórkovou krémovou, tak mi to přišlo zdlouhavé.
buccaneerka2 Já vařím fakt strašně ráda, je to můj koníček. Kdybys někdy chtěla poradit, nebo něco, tak se klidně zeptej. Když budu vědět, ráda poradím.
Ráda bych recepty na dobré polévky, které se vaří samy a můžu je vařit ve velkém pro 6 lidi na dva dny.
O vaření mi už nic neříkejte. Já vařím celý život a tak vím, co je dobré a co se naopak mezi 4 stěny do kuchyně nesmí žádným způsobem dostat. Jednou věcí, kterou v kuchyni nenávidím je staré a špinavé nádobí. To je něco, za co bych dokázala i střílet. Když nemáte pořádek, nemůžete vytvářet hodnoty.
I já nemám ráda špinavé nádobí. A kor když je to něco kvalitního, jako je třeba nádobí z e-shopu https://www.zgastro.cz. Tolik peněz jsem za to s mým manželem utratila a teď abych se snažila někoho ještě ukočírovat aby ho umýval. Já umývám nádobí hned po uvaření a je klid.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.