Domácí pizza

Ingredience:

Na 2 porce:
hladká mouka 240 g
voda 120 ml
sůl cca půl lžičky
droždí 33g
olivový olej cca 1,5 lžičky


Tak to je naše sobotní dieta :-D
Tvar sice nic moc, ale 1) nemám zatím ten kulatý plech na pizzu a za 2) prostě to je vytvarované tak, abych se na klasický plech vešly ty pizzy co největší :-D
Strašně jednoduchý recept a super, že si na pizzu dáme přesně to, co máme rádi :-)
Nechci se chválit, ale je to mňamka :-D :-)

Porce: 2 | Doba pečení: 10-15 minut, podle trouby | Teplota: 250 °C

Postup:

Smíchám mouku, sůl a rozdrobené droždí, přiliji vodu, pak až olivový olej. Utvořím hladké těsto a rozdělím na dvě koule (já dávám sobě menší, příteli větší), dám na talířek, potřu oliv. olejem a pod potravinářskou fólii na chvíli do ledničky. Před tvořením koule vytáhnu dříve, ať nejsou moc studené.
No a pak udělat tu pizzu - koukněte na tohle video:

Prvních 50 sec bohatě stačí :-) Na poprvé je to sranda, ale pak zjistíte, že je to jednoduché :-)
No, na rajčatový základ používám pasírovaná rajčata (v krabičce z Kauflandu) - do toho oregáno, bazalku, tyminán (podle chuti), sůl, cukr a buď tohle povaříme - ale já to už dělám jen tak, že to zamíchám v misce a studené dávám na pizzu - není čas :-D
No, pak na rajčatový základ nastrouhaný sýr a pak už vše, co kdo má rád :-)
Okraje potřít olivovým olejem a peču tak max 15 minut, spíš míň, záleží na troubě, na 250° :-)

15.10.2016 16:50:34
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:13

    to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou ;-)

  • full.avl 3.1.2015 17:21

    tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3 :D nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní. :)

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:23

    mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky :D

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 18:41

    Ty jo, tak to asi zkusím :-) Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?

  • full.avl 3.1.2015 18:56

    Sedna stačí namočit :) já jí zobu i za syrova normálně :-) Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala. :) Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
    Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 19:12

    Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus :-)

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 19:14

    Díky! :-) Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku :-D

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 19:35

    sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství ;-) kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa :-)

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 22:02

    Tak urcite casem nejaky vyzkousim :-)

  • Bývalá uživatelka #40352 4.1.2015 1:40

    Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim :)

  • full.avl 6.1.2015 10:49

    Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla :-)

    suenos zelenou :)

  • Bývalá uživatelka #136411 6.1.2015 11:00

    aha tak diky :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.