Domácí pizza
Ingredience:
Na 2 porce:
hladká mouka 240 g
voda 120 ml
sůl cca půl lžičky
droždí 33g
olivový olej cca 1,5 lžičky
Tak to je naše sobotní dieta :-D
Tvar sice nic moc, ale 1) nemám zatím ten kulatý plech na pizzu a za 2) prostě to je vytvarované tak, abych se na klasický plech vešly ty pizzy co největší :-D
Strašně jednoduchý recept a super, že si na pizzu dáme přesně to, co máme rádi :-)
Nechci se chválit, ale je to mňamka :-D :-)
Porce: 2 | Doba pečení: 10-15 minut, podle trouby | Teplota: 250 °C
Postup:
Smíchám mouku, sůl a rozdrobené droždí, přiliji vodu, pak až olivový olej. Utvořím hladké těsto a rozdělím na dvě koule (já dávám sobě menší, příteli větší), dám na talířek, potřu oliv. olejem a pod potravinářskou fólii na chvíli do ledničky. Před tvořením koule vytáhnu dříve, ať nejsou moc studené.
No a pak udělat tu pizzu - koukněte na tohle video:


No, na rajčatový základ používám pasírovaná rajčata (v krabičce z Kauflandu) - do toho oregáno, bazalku, tyminán (podle chuti), sůl, cukr a buď tohle povaříme - ale já to už dělám jen tak, že to zamíchám v misce a studené dávám na pizzu - není čas

No, pak na rajčatový základ nastrouhaný sýr a pak už vše, co kdo má rád

Okraje potřít olivovým olejem a peču tak max 15 minut, spíš míň, záleží na troubě, na 250°

taky zkusím
Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal
Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka
JJ, přesně tak
Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá 
Taky skusím, děkuji za dobrý tip
Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol
Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré
A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší
Tak to rozhodně
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.