Domácí pizza

Ingredience:

Na 2 porce:
hladká mouka 240 g
voda 120 ml
sůl cca půl lžičky
droždí 33g
olivový olej cca 1,5 lžičky


Tak to je naše sobotní dieta :-D
Tvar sice nic moc, ale 1) nemám zatím ten kulatý plech na pizzu a za 2) prostě to je vytvarované tak, abych se na klasický plech vešly ty pizzy co největší :-D
Strašně jednoduchý recept a super, že si na pizzu dáme přesně to, co máme rádi :-)
Nechci se chválit, ale je to mňamka :-D :-)

Porce: 2 | Doba pečení: 10-15 minut, podle trouby | Teplota: 250 °C

Postup:

Smíchám mouku, sůl a rozdrobené droždí, přiliji vodu, pak až olivový olej. Utvořím hladké těsto a rozdělím na dvě koule (já dávám sobě menší, příteli větší), dám na talířek, potřu oliv. olejem a pod potravinářskou fólii na chvíli do ledničky. Před tvořením koule vytáhnu dříve, ať nejsou moc studené.
No a pak udělat tu pizzu - koukněte na tohle video:

Prvních 50 sec bohatě stačí :-) Na poprvé je to sranda, ale pak zjistíte, že je to jednoduché :-)
No, na rajčatový základ používám pasírovaná rajčata (v krabičce z Kauflandu) - do toho oregáno, bazalku, tyminán (podle chuti), sůl, cukr a buď tohle povaříme - ale já to už dělám jen tak, že to zamíchám v misce a studené dávám na pizzu - není čas :-D
No, pak na rajčatový základ nastrouhaný sýr a pak už vše, co kdo má rád :-)
Okraje potřít olivovým olejem a peču tak max 15 minut, spíš míň, záleží na troubě, na 250° :-)

15.10.2016 16:50:34
Komentáře:
  • Borlova 21.5.2017 11:54

    To vypadá luxusně ;-) Hoď mi jeden ke kafíčku ;-)

  • samsonoh 21.5.2017 12:06

    Borlova příště budou lepší ;-) Ale těsto se opravdu povedlo - když ho ještě teplý rozděláš, úplně cítíš tu nadýchanost, jako když si koupíš skořivocého šneka někde v pekárně. To mě fakt dostalo. Ráno na snídani jsem už spořádala 3 :-D ale nějakou tu polevu navrch to asi chce - jak říkám, jsou sušší.

  • Elis18 21.5.2017 13:23

    Skorici mam rada, taky bych si dala :)

  • Bývalá uživatelka #175376 22.5.2017 15:26

    Mňam :D Myslíš že by to bylo dobrý i na slano? šunka,sýr,kečup,koření..nebo se na to tohle těsto nehodí?

  • samsonoh 22.5.2017 16:11

    Petulkafa můžeš to vyzkoušet, ale podle mě to bude suché. Na šunku/sýr atd. je lepší lístkové těsto. Kdybys chtěla tohle těsto, je lepší udělat už slaný koláč s nádivkou rovnou :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 22.5.2017 16:13

    Děkuju :) nádivka taky nezní špatně :)

  • Lexie0510 18.7.2017 13:00

    Chválím, chválím, chválím. Včera večer mě honila mlsná. Hledala jsem co bych snědla, nebo ukuchtila :D Miluju věci se skořicí a ořechy, takže jsem hledala a našla a pak jsem si vzpoměla na tenhle recept. A skvělý, s těstem se krásně pracovalo a krásně to vonělo :)

  • samsonoh 18.7.2017 13:20

    Lexie0510 paráda :-) to mám radost. Jj těsto je skvělé. A neměla jsi to suché jako já? Protože já jsem se tam bála dát více másla na potření (jak bylo v receptu napsáno) a pak to bylo suché. Udělala jsi mi normálně chutě, asi to taky upeču o víkendu :-D

  • Lexie0510 18.7.2017 13:33

    samsonoh já dělala z půlky dávky, aby toho nebylo moc. Máslem jsem nešetřila a i drobet na potření jsem dala :D a jsou výborný, mám je jako samostatné a pak v pekáči nalepený na sebe, ty se ještě dopejkají, tak jsem na ně zvědavá. ale jsou luxusní

  • samsonoh 18.7.2017 14:08

    Lexie0510 jsem ráda, že chutnají ;-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.