Domácí pšenično - žitný chlebík
Ingredience:
Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)
3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody
Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C
Postup:
Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.
Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu
Klobásu nemusím,jinak bych si přesně tohle dala
Samozřejmě se dá nahradit něčím jiným nebo úplně vypustit.
Bez klobásy by mi to chlap nejedl.
Já příště nebudu dávat česnek na plátky, ale asi ho prolisuju - vadí mi, že je na skus tvrdší než brambory.
Kuuurňa, kde mám vzít tolik zbytků?
Jinak díky za tip
Teda mňam! U nás sýr v takovém velkém zbytkového množství teda nebývá
Klobásu nejím,zbytek bych sežrala na posezení
mnam 
samsonoh No, já jsem měla koupenou nivu na oslavu narozenin minulý týden, ale nakonec jsem použila jenom pár minikostiček na jednohubky nahoru a nějak jsem neměla chuť ji dál konzumovat. Toto byl jediný způsob, který mi nedělal zle na žaludek. Eidam jsem taky měla už staršího data, ale na zapečení ještě dobré. Takže vážně ze zbytků
buccaneerka2
a pozor na plísnové sýry ,v těhu se nesmí i když to někdo neřeší..já snědla romadur a už nikdy!
Luciano2017 No, pochybuju, že by plísňový sýr vadil, když prošel půl hodiny pečením na 220 stupňů. Ale díky za připomenutí, zapomněla jsem na to.
buccaneerka2
U toho pečení to asi vážně vadit nebude. Ale třeba čistě nivy nebo hermelín (nebo jakýkoliv jiný plísňový sýr) v syrovém stavu by se opravdu neměl. Obzvláště v tom prvním trimestru. Já nivu miluju a v těhu jsem se holt omezila...
Já na nivě nějak nelpím, mám ji jednou za uherský rok, takže mi to vůbec nedošlo. Samozřejmě jsem četla, že se to moc nemá jíst, ale nebylo to schválně tentokrát, prostě jsem zapomněla. Jinak je to neuvěřitelné, ale já za asi dva týdny už končím první trimestr.
To asi nebude.Já hermelín miluji, tak jako houby a ty se taky nesmí.Jinak já si dala ve 30 nebo 35tt(nevím už přesně)romadur,manžel říkal že jeden mi nic neudělá..haha do 8hodin jsem začala zvracet,měla silný prujem až mi to vyvolalo kontrakce a zkončila jsem v nemocnici...hruza..romadur už jsem do pusy nedala a už nikdy nedám.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.