Domácí pšenično - žitný chlebík

Ingredience:

Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)


3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody

Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C

Postup:

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.

Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu :D

10.01.2017 19:16:10
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.