Domácí pšenično - žitný chlebík

Ingredience:

Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)


3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody

Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C

Postup:

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.

Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu :D

10.01.2017 19:16:10
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #115744 15.5.2015 0:01

    Vypadá moc dobře.:-) určitě moc chutnal

  • Elfen 15.5.2015 9:18

    lucy0202 děkuji, dělala jsem potahovaný prvně, tak dle toho i vypadal :-D

  • Bývalá uživatelka #115744 15.5.2015 20:05

    Vážně?podle fotky bych řekla,že už v tom máš praxi :-)

  • 11jitka11 17.5.2015 18:38

    taky bych řekla, že to není poprvé:-) že už to umíš, jsi šikula. O téhle potahovací hmotě jsem neslyšela, ale rozhodně zkusím, vypadá daleko levněji než marcipán nebo fondán.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.