Domácí pšenično - žitný chlebík
Ingredience:
Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)
3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody
Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C
Postup:
Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.
Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu
Vypadá moc dobře.
určitě moc chutnal
lucy0202 děkuji, dělala jsem potahovaný prvně, tak dle toho i vypadal
Vážně?podle fotky bych řekla,že už v tom máš praxi
taky bych řekla, že to není poprvé
že už to umíš, jsi šikula. O téhle potahovací hmotě jsem neslyšela, ale rozhodně zkusím, vypadá daleko levněji než marcipán nebo fondán.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.