Domácí pšenično - žitný chlebík

Ingredience:

Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)


3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody

Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C

Postup:

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.

Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu :D

10.01.2017 19:16:10
Komentáře:
  • Borlova 16.5.2017 19:12

    Proč by si neměla vstát z postele? :-o To nějak nechápu. A ty nemáš radost, že se na vyšetření netěšíš? Já jsem blondýna, tak prosím o vysvětlení :-D Dneska si nějak stojím na vedení :-D

  • gluzka 16.5.2017 19:25

    Je mi jako při chřipce, akorát ještě k tomu žaludek na vodě a spím a spím a spím a spím. A to dost tvrdě, protože malý musel začít dost křičet, abych vůbec za ním vstala. Hlavně nemusím ty odběry (menší panika u jehel) a screeningy. Posledně mi diagnostikovali hraniční preeklampsii, tak můžu doufat, že mě to mine. Místo těšení, jsem měla akorát jen stresy, jestli je vše ok. Jinak samozřejmě malé je plánované a těším se.

  • Borlova 16.5.2017 19:33

    Aha tak to jo, dík za vysvětlení ;-) Tak to chápu. Já při prvním měla špatný screening, pak těhu cukrovku, a bylo mi zle do pátého měsíce, tak jsem se při druhém taky bála, ale vše bylo naopak ok :-)
    Neboj dopadne to dobře ;-) Držím palečky ;-)

  • samsonoh 16.5.2017 22:58

    Tak moc držím palce ať je vše v pořádku a gratuluju! :-)

  • gluzka 17.5.2017 10:35

    Děkuji moc !!!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.