Porce: 10 | Doba přípravy: 5 minut | Doba pečení: 50 minut
Postup:
není nad robotického pomocníka dobu kynuti neberu jako přípravu
06.08.2018 23:10:17
Emoce:
Komentáře:
Bývalá uživatelka #1825527.8.2018 0:48
Taky dělám doma chlebík,chutná nám více než z obchodu a mužu si tam dát co chci...hlavně peču zdravý chléb
petulinkaa137.8.2018 9:19
presne, je to úplně něco jiného, ja uz ho hodně pekla driv, ale bez robota to nebylo ono, za to ted s robotem , nad to fakt nic není to dobře propracovane testo a timpadem skvělý výsledek ve vsem
Bývalá uživatelka #1825527.8.2018 9:51
Já zase ráda ručně
petulinkaa137.8.2018 14:46
Ajka91 když není zbyti, tak proč ne proč si ale uz práci neulehcit, hlavne čas
whitehorse17.8.2018 16:36
Chlebík pěkný já se obešla úplně bez stroje, když sem dělala cuketkuv chléb Šumava bez hnětení (z kvásku).
petulinkaa137.8.2018 18:36
whitehorse1 bez hněteni jo? aha ma. dva recepty na chléb, jeden z krásku a druhy klasika susene droždí a pivo, ten je nejlepší
whitehorse17.8.2018 19:51
Z zitneho kvásku je zdravější, nenadyma a měl by vydržet i déle. Ta podstata tam je i v dlouhém kynutí.
whitehorse1 jo našla jsem i recepty s 18ti hodinovým kynutim, ale to není nic pro me Žitny jo, ten je zdravější a hutnejsi, nevadi mi taky, ale máme radci nadychanejsi i když méně zdravý no
whitehorse17.8.2018 20:38
Ten recept co sem dávala je klasická Šumava, která je cca 50:50 pšeničná a žitná mouka. Takze není tak moc hutná jako zitny chléb typu Moskva. A to kynuti je dávané přes noc, takže super.
Bývalá uživatelka #20776412.10.2022 18:31
Tak tento chleba se podle fotek ale opravdu povedl, to chválím všema deseti. Protože to vypadá že si dala vynikající poměr žita i pšenice. Není jednoduché dnes sehnat někoho, kdo umí dobře udělat kvásek, to bych vám mohla povídat. Poradili byste někdo co je doma potřeba mít na upečení chleba?
Bývalá uživatelka #1963742.11.2022 14:31
Hele na uskladnění hlavně potom budeš potřebovat mít chlebník a ideálně i papírový sáček aby to pečivo ještě mohlo dýchat. No a co se týče toho samotného pečení, tak potřebuješ mít dobrou troubu a pak nějaké formy. No když to ale budeš chtít dělat po staru jako naše babičky, bude ti stačit klasické titanové nádobí a vařečka.
Bývalá uživatelka #2077642.11.2022 14:32
Děkuji ti moc, mě vlastně ani nenapadlo že budu na to skladování něco potřebovat. Jsem to ale hlava děravá, viď? No ale tak zase už nejsem nejmladší, tak si to mohu dovolit. Mohla bych se tě ještě zeptat na jednu věc k tomu? kde si mám podle tebe pořídit kvalitní titanové nádobí, o němž píšeš?
Bývalá uživatelka #1963742.11.2022 14:37
To se ví že ti ráda pomůžu. Já si kupuji titanové nádobí hlavně teda někde v kamenných obchodech, ale když dorazil do republiky covid, tak se nám celkově to chování jakožto zákazníků výrazně proměnilo, nemám pravdu. To jsem si musela troufnout něco objednat na internetu. Nakonec jsme zvolili zgastro .cz.
Taky dělám doma chlebík,chutná nám více než z obchodu a mužu si tam dát co chci...hlavně peču zdravý chléb
presne, je to úplně něco jiného, ja uz ho hodně pekla driv, ale bez robota to nebylo ono, za to ted s robotem , nad to fakt nic není to dobře propracovane testo a timpadem skvělý výsledek ve vsem
Já zase ráda ručně

Ajka91 když není zbyti, tak proč ne
proč si ale uz práci neulehcit, hlavne čas 
Chlebík pěkný
já se obešla úplně bez stroje, když sem dělala cuketkuv chléb Šumava bez hnětení (z kvásku).
whitehorse1 bez hněteni jo? aha
ma. dva recepty na chléb, jeden z krásku a druhy klasika susene droždí a pivo, ten je nejlepší 
Z zitneho kvásku je zdravější, nenadyma a měl by vydržet i déle. Ta podstata tam je i v dlouhém kynutí.
Ještě přidám recept https://www.cuketka.cz/
whitehorse1 jo našla jsem i recepty s 18ti hodinovým kynutim, ale to není nic pro me
Žitny jo, ten je zdravější a hutnejsi, nevadi mi taky, ale máme radci nadychanejsi
i když méně zdravý no 
Ten recept co sem dávala je klasická Šumava, která je cca 50:50 pšeničná a žitná mouka. Takze není tak moc hutná jako zitny chléb typu Moskva.
A to kynuti je dávané přes noc, takže super.
Tak tento chleba se podle fotek ale opravdu povedl, to chválím všema deseti. Protože to vypadá že si dala vynikající poměr žita i pšenice. Není jednoduché dnes sehnat někoho, kdo umí dobře udělat kvásek, to bych vám mohla povídat. Poradili byste někdo co je doma potřeba mít na upečení chleba?
Hele na uskladnění hlavně potom budeš potřebovat mít chlebník a ideálně i papírový sáček aby to pečivo ještě mohlo dýchat. No a co se týče toho samotného pečení, tak potřebuješ mít dobrou troubu a pak nějaké formy. No když to ale budeš chtít dělat po staru jako naše babičky, bude ti stačit klasické titanové nádobí a vařečka.
Děkuji ti moc, mě vlastně ani nenapadlo že budu na to skladování něco potřebovat. Jsem to ale hlava děravá, viď? No ale tak zase už nejsem nejmladší, tak si to mohu dovolit. Mohla bych se tě ještě zeptat na jednu věc k tomu? kde si mám podle tebe pořídit kvalitní titanové nádobí, o němž píšeš?
To se ví že ti ráda pomůžu. Já si kupuji titanové nádobí hlavně teda někde v kamenných obchodech, ale když dorazil do republiky covid, tak se nám celkově to chování jakožto zákazníků výrazně proměnilo, nemám pravdu. To jsem si musela troufnout něco objednat na internetu. Nakonec jsme zvolili zgastro .cz.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.