Tvarohové řezy s Vitacitem
Ingredience:
Těsto: 4 vajíčka
3/4 hrnku krupice
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku vlažného mléka
1 a 1/2 hrnku poloh. mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Nápln: 3 kostky tvarohu
6 lžic práškovýho cukru
1 van.cukr
1 lžíce rumu
250g másla
Poleva: 800ml studeny vody
1 sáček Vitacitu ( jahoda,citron)
2 sáčky vanilk. pudingu
150-200g moučk. cukru
Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 10 minut | Doba pečení: cca 30minut
Postup:
Těsto: Smícháme mouku s kakaem,práškem do pečiva
Vyšleháme vajíčka s cukrem,přidáme olej,mléko
Vše smícháme a nalijeme do vymyzanyho a moukou vysypanyho pekáče s vyšším okrajem.Pečeme na 160 stupnu - -hlídat!
na vychladly těsto natřeme nápln z tvarohu a polejeme vychladlou polevou,dame do ledničky,nejlepe na noc!
Nápln: smícháme tvaroh,cukr,van.cukr,rum a máslo
Poleva: do vody přidáme Vitacit,vanilkový puding a cukr - vaříme,az začne probublávat,vypneme a necháme schladit.
taky zkusím
Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal
Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka
JJ, přesně tak
Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá 
Taky skusím, děkuji za dobrý tip
Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol
Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré
A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší
Tak to rozhodně
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.