Tvarohové řezy s Vitacitem

Ingredience:

Těsto: 4 vajíčka
3/4 hrnku krupice
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku vlažného mléka
1 a 1/2 hrnku poloh. mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

Nápln: 3 kostky tvarohu
6 lžic práškovýho cukru
1 van.cukr
1 lžíce rumu
250g másla

Poleva: 800ml studeny vody
1 sáček Vitacitu ( jahoda,citron)
2 sáčky vanilk. pudingu
150-200g moučk. cukru

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 10 minut | Doba pečení: cca 30minut

Postup:

Těsto: Smícháme mouku s kakaem,práškem do pečiva
Vyšleháme vajíčka s cukrem,přidáme olej,mléko
Vše smícháme a nalijeme do vymyzanyho a moukou vysypanyho pekáče s vyšším okrajem.Pečeme na 160 stupnu - -hlídat!

na vychladly těsto natřeme nápln z tvarohu a polejeme vychladlou polevou,dame do ledničky,nejlepe na noc!





Nápln: smícháme tvaroh,cukr,van.cukr,rum a máslo

Poleva: do vody přidáme Vitacit,vanilkový puding a cukr - vaříme,az začne probublávat,vypneme a necháme schladit.

IMG_0497
12.05.2013 16:26:06
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.