Lasagne

Ingredience:

600 g mletého masa (mix)
1 balení lasagní
Rajčatový protlak 400-500 g nebo kousky rajčat v nálevu
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev (nemusí být)
Parmazán (nebo jakýkoli jiný sýr, který vám chutná)
Červené víno (na podlití)
Koření dle chuti

Porce: 8 | Doba přípravy: 60-75 minut | Doba vaření: 45 minut | Doba pečení: 25-50 minut | Teplota: 200 °C

Postup:

Úplně poprvé jsem dnes dělala lasagně :-) Nejsou jako z restaurace (málo omáčky a jsou sušší), ale teda ty jsou! Hned jsem snědla dvě porce i přesto že vím, že mi bude pěkně blbě :-D Holt ty těhu chutě se nezapřou. Miminko ví, co chce :-D

Osmažit cibulku a jemně nastrouhanou mrkev. Přidat maso a dusit, dokud nepustí všechnu šťávu. Kdo chce, může podlít červeným vínem (a počkat až se všechno vyvaří). Přidat protlak (já jsem měla na 600 g masa jen 380 g a je toho málo, takže přidat). Nahradila jsem to aspoň trochu dvěma čerstvými rajčaty a nechala rozvařit doměkka. Potom přidat rajčatový protlak a ochutit (sůl, pepř, bazalka atd.). Kdo chce silnější chuť, může přidat hovězí vývar z kostky nebo skutečný vývar. Směs nechat povařit/podusit a odstavit. Připravit bešamel (rozpustit máslo, přidat mouku, dolévat mlékem dokud nebude mít konzistenci asi jako těsto na amolety). Na dno pečíčí mísy nalít trochu bešamelu, poté naskládat vrstvu lasagní (dopředu nevařit), poté masovou směs. Takhle střídat dále. Kdo má málo omáčky (můj případ) prokládá i bešamelem. Někdo podle chuti prokládá i sýrem (určitě výborné). Vše naskládat a na horní vrstvu musí zůstat pouze bešamel. Posypat tlustou vrstvou sýra a zapéct v předehřáté troubě na 200°C. Někdo zapéká 25 minut, já jsem to pekla 50 minut (bála jsem se, aby se lasagne udělaly). Porce záleží na tom, jak moc jste žraví :-) Řekla bych, že jich z takové množství surovin bude tak 8-10.

08.03.2017 18:50:47
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.