Lasagne
Ingredience:
600 g mletého masa (mix)
1 balení lasagní
Rajčatový protlak 400-500 g nebo kousky rajčat v nálevu
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev (nemusí být)
Parmazán (nebo jakýkoli jiný sýr, který vám chutná)
Červené víno (na podlití)
Koření dle chuti
Porce: 8 | Doba přípravy: 60-75 minut | Doba vaření: 45 minut | Doba pečení: 25-50 minut | Teplota: 200 °C
Postup:
Úplně poprvé jsem dnes dělala lasagně Nejsou jako z restaurace (málo omáčky a jsou sušší), ale teda ty jsou! Hned jsem snědla dvě porce i přesto že vím, že mi bude pěkně blbě
Holt ty těhu chutě se nezapřou. Miminko ví, co chce
Osmažit cibulku a jemně nastrouhanou mrkev. Přidat maso a dusit, dokud nepustí všechnu šťávu. Kdo chce, může podlít červeným vínem (a počkat až se všechno vyvaří). Přidat protlak (já jsem měla na 600 g masa jen 380 g a je toho málo, takže přidat). Nahradila jsem to aspoň trochu dvěma čerstvými rajčaty a nechala rozvařit doměkka. Potom přidat rajčatový protlak a ochutit (sůl, pepř, bazalka atd.). Kdo chce silnější chuť, může přidat hovězí vývar z kostky nebo skutečný vývar. Směs nechat povařit/podusit a odstavit. Připravit bešamel (rozpustit máslo, přidat mouku, dolévat mlékem dokud nebude mít konzistenci asi jako těsto na amolety). Na dno pečíčí mísy nalít trochu bešamelu, poté naskládat vrstvu lasagní (dopředu nevařit), poté masovou směs. Takhle střídat dále. Kdo má málo omáčky (můj případ) prokládá i bešamelem. Někdo podle chuti prokládá i sýrem (určitě výborné). Vše naskládat a na horní vrstvu musí zůstat pouze bešamel. Posypat tlustou vrstvou sýra a zapéct v předehřáté troubě na 200°C. Někdo zapéká 25 minut, já jsem to pekla 50 minut (bála jsem se, aby se lasagne udělaly). Porce záleží na tom, jak moc jste žraví Řekla bych, že jich z takové množství surovin bude tak 8-10.
Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou.
Děkuju za receptík.
Krásný chlebíček, hned bych si dala
Není zač, já pekárnu neuznávám
No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju.
Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala
Je to prostě taková vybledlá kostka
Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím
a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil 
a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??
holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil
Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí
Během 10 minut hotovo.
Mouka klasická hladká.
Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.
Mívám i přímo chlebovou
A taky jsem míchala chvíli 
http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg
Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.