Koláče

Ingredience:

250ml mléka
15 kostek cukru
1 kostka drozdi
1 lžička soli
3 žloutky
2dcl oleje
Mouka hladká plus polohrubá (napůl) cca 500g, dle potřeby na vláčné těsto
Muze se přidat 1 lžička majonézy, nebo zbytek šlehačky...
Udelat kynuté těsto a nechat vykynout

Náplň:
2x250g tvarohu v kostce
Citronová kůra
Vanilkový cukr
Cukr dle chuti
Rozinky dle chuti
Smíchat dohromady těsně před plněním do kolacu

Posypka
olej/másla/margarín
Hladká mouka a Moučkový cukr stejně mnozstvi
Možno i trochu vanilkového cukru
Smíchat vše dohromady na sypkou hmotu

Porce: 4 | Doba pečení: 15-20 | Teplota: 170 °C

Postup:

Po vykynutí těsta posypeme val moukou, lžící udelame hromadky a trochu rozplacneme, naplníme tvarohem a zabalíme jako buchtu.
Na vymaštěný plech dáme koláč, rozplacneme,okraje potřeme tukem, povrch potřeme povidlim, posypeme posypkou.
Pečeme ve středně vyhřáté troube.

IMG_20171105_131916
05.11.2017 13:34:47
Emoce:
Komentáře:
  • inah91 25.11.2017 15:09

    Mňamka! :-) Co je to PDP? :-D Prášek do pečiva? :-) A myslíš, že by místo kefíru šel obyčejný bílý jogurt? Kolik jsi tam dávala toho kefíru? :-) Díky :-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:02

    Ahoj, ano, je to prášek do pečiva. Určitě můžeš dát i bílý jogurt, případně mléko. Kefíru jsem dávala 400 ml, ale bylo to tuhé, takže jsem dodávala mléko. Půl litru bude akorát.

  • inah91 25.11.2017 17:03

    Už na tom pracuju ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:25

    inah91 Super, pak dej vědět, jak to dopadlo. :-) Jinak já si při ochutnání říkám, že těch povidel jsem tam mohla dát daleko více - jsou cítit jenom maličko, tak bych to klidně příště asi mázla po celém povrchu a pokryla piškoty hustěji, ale dá se to i tak. A taky jsem ještě viděla jeden fígl u jiné buchty - po upečení udělat do buchty koncem vařečky díry a až potom nalévat polevu - ona do těch děr nateče a je to potom chutnější, když je uvnitř, nejenom navrchu.

  • inah91 25.11.2017 19:56

    buccaneerka2 čoveče, tak je to dobré, čekala jsem, že to bude suché, ale je to mňamka. tak ještě jednou díky za inspiraci ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 20:45

    inah91 Já mám odmala ráda veškeré kefírové, kyškové a jogurtové buchty právě proto, že jsou mokré. :-)

  • Bývalá uživatelka #180456 26.11.2017 0:13

    Mnam,tebe chci domu! :-D
    Budu muset taky udělat,protože si nedokážu představit tu chut..

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.