Koláče
Ingredience:
250ml mléka
15 kostek cukru
1 kostka drozdi
1 lžička soli
3 žloutky
2dcl oleje
Mouka hladká plus polohrubá (napůl) cca 500g, dle potřeby na vláčné těsto
Muze se přidat 1 lžička majonézy, nebo zbytek šlehačky...
Udelat kynuté těsto a nechat vykynout
Náplň:
2x250g tvarohu v kostce
Citronová kůra
Vanilkový cukr
Cukr dle chuti
Rozinky dle chuti
Smíchat dohromady těsně před plněním do kolacu
Posypka
olej/másla/margarín
Hladká mouka a Moučkový cukr stejně mnozstvi
Možno i trochu vanilkového cukru
Smíchat vše dohromady na sypkou hmotu
Porce: 4 | Doba pečení: 15-20 | Teplota: 170 °C
Postup:
Po vykynutí těsta posypeme val moukou, lžící udelame hromadky a trochu rozplacneme, naplníme tvarohem a zabalíme jako buchtu.
Na vymaštěný plech dáme koláč, rozplacneme,okraje potřeme tukem, povrch potřeme povidlim, posypeme posypkou.
Pečeme ve středně vyhřáté troube.
Taky dělám,jen bez mrkve a se smetanou a nahoru krutony-mňamka
Takhle se dělají všechny krémové polévky a můžeš ji udělat prakticky z jakékoliv zeleniny, nebo např. hub.
sladkabudoucnost No, asi jsem v polévkách žabař. Doteď jsem vařila jenom vývar, zeleninovou z mražené zeleniny a zelňačku.
A když jsem dělala pórkovou krémovou, tak mi to přišlo zdlouhavé.
buccaneerka2 Já vařím fakt strašně ráda, je to můj koníček. Kdybys někdy chtěla poradit, nebo něco, tak se klidně zeptej. Když budu vědět, ráda poradím.
Ráda bych recepty na dobré polévky, které se vaří samy a můžu je vařit ve velkém pro 6 lidi na dva dny.
O vaření mi už nic neříkejte. Já vařím celý život a tak vím, co je dobré a co se naopak mezi 4 stěny do kuchyně nesmí žádným způsobem dostat. Jednou věcí, kterou v kuchyni nenávidím je staré a špinavé nádobí. To je něco, za co bych dokázala i střílet. Když nemáte pořádek, nemůžete vytvářet hodnoty.
I já nemám ráda špinavé nádobí. A kor když je to něco kvalitního, jako je třeba nádobí z e-shopu https://www.zgastro.cz. Tolik peněz jsem za to s mým manželem utratila a teď abych se snažila někoho ještě ukočírovat aby ho umýval. Já umývám nádobí hned po uvaření a je klid.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.