Naučím se hrát na kytaru i sama?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182139 7.6.2018 17:15

Řekla jsem rodičům, že chci hrát na kytaru a oni mi na to skoro neodpovídají a když jo tak se nic nedozvím. Nebo mi řeknou že už je na to pozdě (je mi 13). Taky bych se chtěla učit sama, máte někdo zkušenosti? A taky jestli nevíte jaká je nejlepší pro začátečníka a popřípadě kde jí sehnat za rozumnou cenu.

  • 08.06.2018 11:56:33 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 11misicka7.6.2018 17:29

    Nikdy není na nic pozdě. Zkus rodiče přesvědčit, že to myslíš vážně. Myslím, že je ale lepší zuš, než se učit sama. A často mívají k zapůjčení školní nástroje za malý poplatek. Zkusila bys jedno pololetí a uvidis, jestli te to bude bavit...

  • Ja se ve tvem veku naucila hrat sama a hraju doted. Navic v dnesni dobe internetu a youtube to zvladnes hrave sama i bez poradny :)

  • Začátek v 35 a rovnou na elektrickou ;)... Nejlevněji v lidlu, mívají tak akci za asi 1200

  • candyska7.6.2018 17:35

    Ve 13 určitě pozdě není, já jsem se začala na kytaru učit sama, když mi bylo asi 16, podle učebnice a hraju si tak pro zábavu nebo na táboře :D . Záleží co chceš na tu kytaru hrát, v zuš učí spíše hrát podle not, skladby, vybrnkávání a tak podobně, co vím od lidí co tam chodili, já jsem se naučila jen akordy a rytmy. Ale samozřejmě pak nejvíc praxí a od ostatních lidí, to je ta nejlepší možnost.
    Jinak s kytarou neporadim, já tu svojí dostala, ale určitě se dá sehnat nějaká obyčejná nebo z druhé ruky do tisíce (aspoň pro začátek). Přeji hodně zdaru :)

  • Ahoj, to víš, že se naučíš hrát na kytaru sama. Je to poměrně jednoduchý. Já jsem se to taky naučila sama, a to jsem předtím na žádný hudební nástroj nehrála, takže jsem neuměla noty. Doporučuji mrknout na https://www.kytaristka.cz/ , je tam hodně informací, které se ti budou hodit. Mně to hodně pomohlo. Pak už jsem si hledala videa na YouTube a podle nich jsem se učila hrát :-) .

  • S kytarou sice zkušenosti nemám, ale na https://ukulelko.cz/ jsem si pořídila ukulele, což si jsou dost podobné hudební nástroje a naučila jsem se na něj hrát úplně sama. Trvalo mi to sice více než rok, ale mě osobně to dost bavilo, takže mi to ani nepřišlo, že to trvá nějak dlouho :)

  • Nevidím důvod, proč by ses nemohla naučit hrát na kytaru sama. Na YouTube je spousta videí pro začátečníky podle, kterých se naučíš základy a pak si již poradíš. Jen se musíš rozhodnout na jakou kytaru budeš hrát, jelikož podle toho si pořídíš ten správný kytarový efekt na změny zvuku tvého nástroje. Doporučit mohu například tento článek: https://www.topmuzika.cz/magazin/jak-vybrat-kytarovy-efekt-wah-wah/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist