Olej do příkrmů
Sice si připadám jak blbá, ale jdu si pro radu
Začali jsme vařit příkrmy a narazila jsem na problém. Kdy dáváte olej při vaření příkrmu? Už do syrové zeleniny před vařením a nebo se přidá troška až do uvařené a rozmixované před podáváním? A jaký používáte? Mám v plánu olivový, ale koukala jsem na pár koupených skleniček, že tam mají řepkový.
Jinak Dr. říkala, že můžu nahradit i kouskem másla, tak to jsem si říkala, že třeba do mrkvičky to není špatný nápad a že to bych teda rozmíchala až do hotové.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
10.9.2018 13:51
ten olivový by ideálně neměl procházet tepelnou úpravou. a řepkový mám doporučení od výživové poradkyně, že na tepelnou úpravu je lepší.
navíc olivový olej má dost specifickou chut a ne každému chutná. používala sem i ten kousek másla.
jinak záleželo na přípravě - pokud sem něco dusila-nebo na začátku orestovala, dávala sem ten olej už na začátek. některé v tuku rozpustné vitamíny ho potřebují asi dávat o trošku dříve. a taky pozor s dáváním oleje až do rozmixovaného - olej je přeci jen lehký, tak aby neplaval jen na povrchu, takže bych ho dala případně už před mixováním. -
14.3.2019 14:00
Já jsem do příkrmů používala řepkový olej lisovaný za studena z https://www.zdravyolejzpolabi.cz/za-studena-lisovany-repkovy-olej . Ten se mi zdá nejvhodnější. Kapala jsem ho do každého zeleninového příkrmu, aby byla zelenina pro syna lépe stravitelná.