Přibírání v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25505 20.2.2011 17:41

Tak zase zdravím.Chci se zeptat jestli tu je někdo s termínem porodu kolem 12.května.Holky jak přibíráte?Jsem dnes přesně týden 28+4 a mám ,,zatím,, 5,5kg nahoře.Když jsem čekala první dítě,tak jsem v 29.týdnu přibrala 13kg a za celé těhu to bylo 20kg.Myslíte,že zhruba ještě za 10 týdnů přiberu hodně,že by to bylo zase 20kg?Když teď mám 5,5kg a zbývá pár týdnů.Vůbec nevím čím to může být,že přibírám přiměřeně.Mám od 9.týdne špatnou štítnou žlázu,už 3 týdny beru železo pro jeho nedostatek a mám nízký tlak kolem těch 106/66.Tak jestli kvůli tomu tak přibírám,fakt nevím.Ale podle doktora přibírám hezky,ale taky se mě už ptali jestli vůbec jím,jenže já jím normálně ani za dva ani nedržím žádný diety,to by asi snad ani nebylo vhodné.Děkuji všem za případné příspěvky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Buď ráda, tentokrát bych řekla, že přibíráš ukázkově, a že se třeba dostaneš na 8-10kg před porodem. minule jsi asi nabrala asi hodně vody a přibrala jsi dost..Já také takhle vždy pomalu přibírala a nenatýkala jsem a nic takového. Vlastně teoreticky nemusíš přibrat víc, než co váží dítě, plodová voda, placenta a o co se ti zvětší prsa a zvýší objem krve. Váha těhotenství se sleduje hlavně kvůli výkyvům-nebezpečí totiž může hlásit prutký nárust, či pokles váhy.

  • já bych todle vůbec neřešila.každé těhu je jiné, buď ráda, že nepřibíráš hodně. nikde není psáno, že když ženská přibere nebo přibírá málo, že je to špatně. Už je dávno pryč mýtus, že se má jíst za dva atp.

  • No podle mě přibíráš akorát.. moje séstra přibrala 8 kilo a prcek měl přes 3 kila.. mám kamarádku, která za celé těhu přibrala 4 kila..

  • Ahoj, já mám termín 9.5. podle poslední ms a 12.5. podle uz. Mám nahoře přesně jako ty 5,5 kg, je to mé první těhotenství a také nevím jaké budou zbývající měsíce. Snad to tolik s tou váhou nepoletí nahoru.

  • já to mám stejně, ted jsem v 25tt a mám nahoře +6kg...v prvním těhu jsem přibrala celkem 22kg (ale nevím kolik jsem měla ve 25tt) ale vím, že jen poslední měsíc jsem přibrala 3 kg...ted se snažím cvičit, myslím že s malým mám i víc pohybu a taky se snažím nepřejídat a jíst zdravě(to první mi moc nejde, jsem nenažraná:) ale nechci moc přibrat z důvodu toho že od 3.měsíce trpím na křečové žíly které hodně bolí a cítím když přiberu 30dkg...ted přibírám přímo učebnicově 0,5kg týdně, takže počítám že ještě přiberu tak 8kg...a to by mi fakt stačilo..takže to neřeš, bud ráda...

  • Ahoj, já mám, podle PM 17.5. a dle UTZ 14.5. Mám těhu cukrovka a zatím jsem přibrala 5kg. Při 1. těhu jsem měla na konci + 15kg. Poslední měřený TK 91/60, železo jsem taky brala. A nikdo se nad ničím nepozastavovat. Myslím, že můžeš být naprosto v klidu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist