Příkrmy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26441 21.1.2012 11:48

Ahoj, mám 6-ti měsíční dcerku a začínám pomalu s příkrmy, dnes jsem začla s bramborou, kterou jsem uvařila a rozmixovala, ale je to jak lepidlo, zředila jsem to svým mlíkem, ale potřebovala bych poradit, čim jinym by se to dalo naředit, aby to nebyla taková kejda? je lepší ze začátku hustší nebo řidká konzistence? Dík za rady.

A jak ohříváte příkrmy?

A jak uchovávate příkrmy? je mi jasný, že čerstvý je nej, ale chtěla bych vařit zeleninku v parním hrnci a nemůžu ho zapínat kuli každý mrkvi a bramboře, to bychom se nedoplatili, tak bych si toho chtěla udělat víc najednou a pak to zamrazit, jenže v čem kromě skleniček od přesnídávky? narazila jsem na sáčky na zip, takový malý šikovný přímo na potraviny, ale nejsou vhodný k zamražování, tak nevím do čeho to dát. Klasický pytlíky do mrazáku zbytečně veliký a já bych ráda každou porci zvlášť.

Můžu dát jako příkrm samotný květák nebo samotnou kedlubnu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • NEMIXUJ jen to vydličkou rozmačkej ;-)

  • lulatko21.1.2012 12:23

    Já nemixovala nic, až později, když jsem začínala s masem, tak pouze to maso v pár lžičkách vývaru ze zeleniny. Jinak jsem ze začátku všechno pasírovala přes síto - ta brambora uvařená nakrájená na kostky by Ti měla jít taky hezky a kejda lepivá se Ti neudělá. Jinak klidně mačkat vidličkou. Úpřimně řečeno, jestli se Ti povede vyhnout mixéru, tím líp, aby později nebyl problém s přechodem na větší kousky. Nenech se odradit prvotními neúspěchy do mimča vůbec něco dostat - novinka je lžička, něco na ní, aby to miminko vůbec dostalo do pusy a ještě neznámou konzistenci polklo. Den ode dne to bude lepší a lepší, neboj. Kdyby bylo nejhůř, mlékem lze ředit vše. Miminko se s tím musí popasovat a to chvilku trvá, doteď bylo zvyklé jen na tekutinu. :) Takže je to normální. Pro srovnání, já začínala u dcery propasírovanou vařenou mrkví, naředila jsem to na hustou kaši vodou, ve které jsem ji vařila. Takže tak nějak. Hodně zdaru! ;)

  • rozmačkej a já začala mrkví a do ní přidala brambor, nedávala jsem ho takhle samotný

  • Martasek8921.1.2012 13:17

    Já nechávám trošku vody. Mačkám vidličkou a když je to hodně husté, dám trošku vody - ve které se to vařilo. Spíše to ale nechávám holé, nevadí jí to :)

  • v anglické moudré literatuře to maminka mrazila jako kostičky na led v těch zamrazovačích, koupila si silikonové, dala jídlo,to pytlíku a vždy si jen vytáhla tolik kostiček, kolik potřebovala. Osobní zkušenost nemám, koupila jsem si parní hrnec s mixérem Babycook, který je přesně na dvě porce a a jde v tom udělat když pak už dítě víc jí celé jídlo pro dvě děti a využívám ho dodnes, když máme jídlo, co ještě nejedí s námi a nebo když jsem s nima sama, udělám v tom pro všechny, je to zároveň i mixér, takže mě to ušetřilo to mražení a vžy měli všechno ten den čerstvý, i když nejradši stejně měli skleničky:-DDDDDDD, doma nejradši polévky, husté, vydatné....

  • Ahoj, já začínala mrkvičkou, pak jsem přidala brambor, pak brokolici a ted me ceka kvetak. Jinak se teda priznám, že mixuju, i když všude píšou rozmačkat, ale malému bylo 5 mesicu, tak jsem mu z toho delala ridší kašičku, aby to lépe papal. Nejdříve jsem mu koupila skleničku a pak to samé uvařila, baští mi jak domácí, tak kupované. Teda zatím. Uvařím si většinou na dva dny, když víc, tak to dám do mražáku, mám to v takových těch nádobách na mlíčko. až projedeme všechnu zeleninu, tak začneme masíčko. Ohřívám to ve vodní lázni ani se nemusí přímo vařit, jen to dám do vařící vody, ta malá sklenička je ohřátá za chvilku. Malej mi zatím víc nesní.

  • Ahoj,
    já jsem asi jako jediná tady začínala obilnými kašemi a obilným mlékem. Přijde mi to jako ideální přechod. Dával jsem to Kayce v hustší konzistenci než moje mlíko a se lžičkou se naučila hezky. Postupně jsem obilné kaše dělala hustší. Teď už jí i zeleninu. Vařím jí každej den čertsvý jídlo, mixer používám, pasírovala jsem akorát zezačátku to obilí než jsem ho začla dělat hustší. S kousíčky v jídle problém nemá, prostě mixnu jen trochu, takže je v tom hladký i kousky a je spokojená.

  • Ahojky já teda ještě nepřikrmuji, ale až budu chystám se toho vždycky navařit víc (v parním hrnci) a pak dát do mrazáku do malých krabiček, které jsem si nakoupila v Ikei (jsou do myčky, mrazáku) a stojí pár korun :-)

  • Ahoj,ty brambory je dobré nechat chvíli namočené a pak hodně propláchnout,aby se zbavily co nejvíce škrobu a pak se to lepidlu už tolik nepodobá.Jinak já jsem ze začátku mixovala vždy s trochou vody,ve ktré jsem zeleninu vařila a postupně pak už jen mačkala.Jinak brambory najsou moc vhodný na mražení.Vařila jsem taky víc porcí najednou,uchovávám je ve VIA pohárcích od Aventu,nebyly tak drahé,používala jsem je nejdřív na odstříkané mléko a ted na příkrmy.Dá se to v tom mrazit i ohřívat,dá se to sterilizovat,takže mě naprosto vyhovují,mají i odměrku,takže vím kolik tam čeho dávám.Ohřívám nejraději ve vodní lázni,jen někdy využiju mikrovlnku.

  • no květák a kedlubna nadýmají,takže bych s nima ještě nějaký čas počkala.Určitě je nedávej samotné,když už,tak bych to přidala k nějaké zelenině už vyzkoušené.Vařila jsem třeba dýni,nebo cuketu / ta je energeticky málo vydatná,takže vždy jen jako doplněk /

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 456 otázek, kterým se dostalo 272 322 odpovědí a 410 232 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist