Vyvařování a zavařování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48290 15.12.2011 9:58

Jakým vyvařujete lahvičky a jakým způsobem a hlavně v čem zavařujete jídla pro mimi ? Chci začít zavařovat pro mimi, ať je pak něco v zásobě a když něco zbyde, tak bych ráda věděla, jak to kdo dělá, jsou jistě různé možnosti :o) Děkuji za odpovědi ;o)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, lahvičky jsem vyvařovala klasicky v hrnci na sporáku. A pokud nebyl čas tak jsem použila desinfekční tablety (ne moc často). A příkrmy jsem nezavařovala, ale zamrazovala - sice nevydrží tak dlouho jako zavařované, ale nějakou dobu ano - takže když nebyl čas na uvaření masa - jednoduše jsem rozmrazila. Když jsme měli nějaký výlet koupila jsem výživu ve skleničce. Zavařovat maso se zeleninou se bojím (kvůli botulotoxinu)

  • jídlo nezavařuji ani nemrazím, dělám vždy čerstvé, mimořádně dostane kupovanou lahvičku

  • Já zavařovala jen jablka s hruškama - klasika jsem uvařila pyréčko, naplnila, očistila (menší skleničky od výživy), dala do pléšku a dala pomalu péct - vička se krásně zatáhla, nechytlo mi snad jen jedno, ted to čeká v lednici až dojdou zásoby. Jinak maso jsem uvařila a naplnila jím 1/2 kelimky na vajíčka a dala zamrazit. Stejně i jednotlivé druhy zeleniny..ted když nestihám vařit, vytáhnu jen 1 kelímek masa, 3 kelímky zeleniny a třebas rýži (ta je také zamražená).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 456 otázek, kterým se dostalo 272 322 odpovědí a 410 224 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist