Zavareni ovoce na prikrmy
Ahoj holky, v létě čekáme miminko a chtěla bych se zeptat zkušenějších jak jste řešili přikrmy? jelikož s nimi budeme začínat v zimě, kdy budou k dostání akorát jablka a banány, tak bych chtěla naše domácí a vůbec sezónní ovoce připravit dopředu ať už jako přesnidávku nebo bych chtěla jen a pouze pomixované ovoce bez cukru a umělotin zavařit. Myslíte, že to půjde? Nebo je aspoň trochu toho cukru potřeba? Do mrazaku se mi toho bohužel moc nevejde. A máte někdo nějaký recept, třeba přesnidavky? Mockrat děkuji
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
8.6.2016 6:08
Jednodruhové směsi nejsou nic moc, napr. meruňky jsou chutove moc ostré a spíš jak marmeláda. Dělala sem 80%jablka a k tomu zbytek různých druhů ovoce,nebo i mrkev.
Co se cukru týká používala sem fruktózu místo klasického řepného.bez cukru to je málokdy "ono", záleží na ovoci.
Ovoce sem nakrajela na malé kousky (jablka bez slupek) a v trošce vody pivarila do měkká. Potom rozmixovala, dochutila a dávala do skleniček. -
8.6.2016 8:01
nase dcera se narodila v cervnu, takze ja taky zavarovala. delala jsem hodne zeleninove prikrmy, ale i ovocne,vse bez cukru a jinych konzervantu. treba svestky jsem delala samostatne bez jineho ovoce. presnidavka byla kyselejsi, ale male jela. a navic jsem si rikala, ze kdyby ne, neni problem ji to v zime tema jablickama nebo bananem nastavit. usetrila jsem misto a dcera se necpala jen "sladkym". varila jsem s trochou vody, pak 2x po hodine zavarovala