příkrmy
Ahoj holky,po novém roce začnu přikrmovat malého a řeším,jestli mu vařit nebo kupovat skleničky,případně zda raději vařit ze zmrazené zeleniny.U starší dcerky jsem to tolik neřešila,to nám přikrmování vyšlo na květen.Jak to řešíte vy?Děkuji.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
19.12.2011 18:02
vařila jsem a vařím i z kupované mražené zeleniny i v kombinaci s čerstvo, či trvanlivější-i domácí-prostě co je a ka znova uvařené zamražuji do zásoby a žádný problém jsem nezaznamenala. V biokvalitě jsem dostala akorát mražený špenát-u toho se to myslím vyplatí nejvíce-to bio. Mrkev máme domácí, ale stejně někdy proložím ještě mraženou směsí, kde je též mrkev..Osobně se mi často nelíbí složení kupovaných příkrmů (třeba hodně jich obsahuje rajský protlak, některé i pepř) a cena je též závratná..To fakt raději uvařím-ovšem měla jsem pak problém, když jsme byli na dovolené, malá mi samozřejmě odmítala kupované masozeleninové příkrmy, tak jsem jí prostě víc kojila a dávala ochutnávat od nás (to jí bylo mírně přes rok)
-
19.12.2011 19:14
ja jsem začala s příkrmy tento měsíc a ty první jsem koupila skleničky od Hami od ukončeného 4.měsíce, hlavně proto že jsem nebyla schopna sehnat čerstvou zeleninu v biokvalitě a domaciho nic nemám a zeleninu, vypěstovanou buhvi kde a napustenou nechci vedet cim, ze supermarketu malemu proste davat nechci. ta jedna sklenicka stoji 20 a malemu vysla na 3 obedy, takze tak silene drahe mi to neprijde. Ted tady byli farmarske trhy, tak jsem mu koupila kedlubnu, kvetak a kapustu a tak mame zase na nějaký týden vystarano a pak zase uvidím. asi to budu nejak kombinovat.
-
19.12.2011 20:23
Ahoj, my začínali po šestém měsíci ochutnávat a začínala jsem skleničkama na doporučení doktorky..ale po měsíci a něco sem se na to vykašlala..nemáme tu nikde obchod kde u stravu prodávají a neustále to shánět a myslet na to jestli pro něj doma mám..navíc to vyřešil sám,páč je takový jedlík že bych mu dnes při 10ti měsících musela dávat dvě sklenky aby byl spokojený..jako kupuju je stále, ale pro případ že nebudu moct uvařit když jsme pryč a nebo na cesty,ale to stejně beru větčinou mražená papáníčka..pravda ale že občas fakt nemam a sklenička s hodí,kor ted před vánoci kdy peču i cukroví atak..vařím mu masozeleninové obídky a zeleninové večeře..tkže dvě jídlíčka na den a když ještě vařím nám a něco okolo,nebo nejsme doma,sklenka se hodí. Takže ji beru jako alternativu a nejzašší řešení , ale nemyslím si že obsahují něco špatného, jsou vyvážené a mimi v nich má vše v poměru jaký potřebuje těžko víš kolik čeho mu doma dáváš..ale zas mě přešlo řešit to tak moc jestli bio a jestli toto a tamto...beru to už více v klidu než na začátku,prostě mu dávám co s mí a co nesmí nedávám ale jinak už to tolik neřešim
-
19.12.2011 23:17
Taky mi příkrmy pro dceru vyšly na období loni po Vánocích a krom brambor jsem vařila z mražené zeleniny. Jedu na ní prakticky dodnes. Bio jsem oželela. Když se to tak veme, těžko bude dítě pak zbytek života jíst všechno bio, tak je to prašť jak uhoď. U té mražené je to alespoň většinou prý tak, že není nahnaná kde čím, protože není nutné, aby byla rychlená jako tak akorát krásně vypadající čerstvá zelenina, která je krom lákavého vzhledu často jinak úplně bez chuti... Na úplný začátek je ideální zejména mražená baby karotka - u kořenové zeleniny je vůbec nejlepší vybírat menší kousky, nakolik mají menší ty středové části, kde se nejvíc shromážďují dusičnany. Baby karotka má uprostřed prakticky jenom takovou nitku.