rohlík
Ahoj holky chtěla bych se zeptat mam 8mi měsiční dceru a chtěla bych ji občas davat rohlik..je lepší ji davat grahamovy rohlik,takovy ten chleba(co se můžou tousty dělat)nebo obyč.rohlik..Děkuji za rady.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
2.4.2012 10:03
dávala bych jen obyčejný bílý rohlík - celozrnný má v sobě moc vlákniny a děti to hůř zpracovávaj...a taky pozor na chleby s ořechy (at není alergie).
Jinak já dávala bílý rohlík, rozkrojený a namazaný třeba ovocem - podávala jsem mu to po kostkách aby se mi tím neudávil a on si skvěle pochutnal. Jinak nám je rok a rohlík do kočáru nedostává ještě ani ted, lepí se mu skutečně na patro a pak to nezvládá zpracovat. -
2.4.2012 10:57
tmavé pečivo a pečivo se zrníčkama se malým dětem nemá dávat, jednak obcahuje kousky semínek a malé dítě se naa něm může udusit, jednak obsahuje moc vlákniny, což dětské bříško neumí zpracovat a způsobuje jim to velké trávicí potíže. Takže malé děti mají privilegium a je pro ně lepší bílé pečivo, moje děti milovaly chlebík na kostičky s něčím a rohlík jsem dávala den starý-ten už nelepí na patro ani nenadýmá, jinak zbožňovaly třeba kukuřičné křupky, na tom se skvěle naučí kousat a ješttě jim to chutná a baví je to...