Bezpečné cestování? Pojištění je klíčem k pohodě na každém výletu za hranice!

Cestování je jednou z nejoblíbenějších volnočasových aktivit. Pobyty u moře či horská turistika? Lákají rovněž památky či věhlasná muzea ve světových metropolích, neméně jsou populární nákupní výlety do německých či rakouských obchodů i do vzdálenějšího Londýna či dokonce do Dubaje. Bez ohledu na cíl cesty je dobré dbát na bezpečnost a mít v pořádku cestovní doklady, zapomenout se nesmí ani na cestovní pojištění. Proč je pojistka potřebná a jaké výhody její sjednání cestovatelům přináší? Rozhodně nejde jen o účty za lékaře!

Bezpečné cestování? Pojištění je klíčem k pohodě na každém výletu za hranice!

Kartička zdravotní pojišťovny nestačí

Většina Čechů nechápe systém veřejného pojištění v zahraničí, proto se mylně domnívá, že postačuje kartička zdravotní pojišťovny. Je pravdou, že platí ve veřejném systému zemí EU, EHP, Švýcarska, Srbska nebo Severní Makedonie, ale neznačí to, že jakékoli ošetření bude bez doplatku. Dokonce se nemusí jednat ani o podobnou péči, jaká je obvyklá v tuzemsku. Naopak sjednáním cestovního pojištění se kryjí výlohy nehledě na to, zda je daný lékař nebo zdravotní středisko soukromé nebo spadá pod veřejný systém.

Přínosy cestovního pojištění

Angína? Nehoda na kole? Podvrknutý kotník na schodech v hotelu? Akutní bolest ucha po plavání v moři? Online pojištění do zahraničí šetří peníze při nečekaných zdravotních obtížích a hradí náklady na ošetření, převoz či hospitalizaci. Současně poskytuje asistenční službu, která pomůže s vyhledáním vhodného lékaře nebo zdravotnického zařízení. Cestovní pojištění se sjednává na konkrétní dny a vždy se zadává oblast, kam klient cestuje. V rámci sjednávání lze zvýšit pojistnou částku, připojistit úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu na zdraví či majetku. Mezi další položky patří připojištění storna zájezdu nebo zpoždění letu a ztráta zavazadel.

Bezpečné cestování? Pojištění je klíčem k pohodě na každém výletu za hranice!

Tisíce eur za hospitalizaci

„Když tak přejedu hranice…“ Při autonehodě nebo náhlé srdeční či mozkové příhodě pacienta převezou do nejbližší nemocnice nehledě na pojištění. Až po ošetření je vystavena faktura, která může při hospitalizaci a náročné operaci v zahraničí vystoupat do horentních částek ve výši desítek tisíc eur, což si mnozí čeští cestovatelé vůbec neuvědomují. Jednodenní nákup v Německu nebo prodloužený víkend v maďarských lázních tak může přijít velmi draho. Cestovní pojištění přitom nestojí více než pár desítek korun na osobu a den, jedná se ale o investici, která se rozhodně vyplatí.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist