Keto chřipka nijak neohrozí vaše zdraví ani hubnutí

Keto dieta funguje na principu minimalizování konzumace sacharidů. To se, především na začátku, nemusí každému organismu líbit. A tak může přijít keto chřipka.

Keto chřipky při dietě se nemusíte bát. Jde se o běžný jev

Keto chřipka reaguje na snížení sacharidů

Běžná strava člověka je z více než poloviny tvořena sacharidy. Nastolená keto dieta tak v těle může vyvolat zmatek. Množství přijatých sacharidů je totiž maximálně desetinou z celého příjmu. Zbytek, téměř tři čtvrtiny, tvoří tuky a okolo 15 % bílkoviny. To může být pro tělo, které sacharidy běžně přijímá ve větším množství, dostatečně velkým šokem.
 
Keto chřipka je často nazývána i chřipkou sacharidovou. Nemusí se ale objevit u každého, kdo se snaží snížit svou váhu omezenou konzumací sacharidů. Jak již z názvu vyplývá, i toto onemocnění má podobné příznaky jako běžná chřipka. Klasicky se projevuje bolestmi hlavy, křečemi, únavou a mohou nastat i obtíže s trávicím traktem.

Keto chřipky při dietě se nemusíte bát. Jde se o běžný jev

Dostatek tekutin a klidový režim 

I přesto, že keto chřipka může být nepříjemnou, vždy se jedná pouze o přechodný stav trvající maximálně dva týdny. Zásadní prevencí i pomocí při probíhající chřipce je dostatek tekutin. Právě voda či čaje mohou významně ovlivnit váš zdravotní stav. Pomoci může také dostatek odpočinku, který šetří energii. Předejít onemocnění pomůže i 2 týdenní balíček pro ženy od Ketomixu. Ten připravuje dietu přímo na míru tak, aby člověka příliš nezatěžovala. 
 
V případě zhoršujících se obtíží je na místě kontaktovat lékaře. Jinak by se měl člověk držet svého cíle a od diety neustupovat. Obrovským motivátorem i v tomto období může být vaše současné hmotnost. 

Keto chřipky při dietě se nemusíte bát. Jde se o běžný jev

BMI poradí, jak je na tom vaše tělo s hmotností 

Dle váhy a tělesné hmotnosti snadno můžete spočítat, jak moc fit se vaše tělo asi může cítit. S tím pomůže BMI kalkulačka. Ta na základě několika jednoduchých dat dokáže posoudit, zda je vaše váha v normě, jste obézní, trpíte nadváhou či podváhou. BMI by nemělo být stresujícím ukazatelem. Pouze připomínkou, jak je na tom vaše váha a zda  je nutné pustit se do její změny či nikoliv.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist