Cheesecake s jahodovu polevou

Ingredience:

200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C

Postup:

Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.

Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.

Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.

Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.

Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.

P5060034 P5060036
06.05.2015 12:39:23
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #56869 7.1.2015 13:32

    vypadá to hodně dobře. jen mě zaujala ta jedna fazolka-to tam je "kdo ji najde"??

  • Bývalá uživatelka #24613 7.1.2015 13:56

    Jojo, taky jsem přemýšlela, co s ní :D

  • Bývalá uživatelka #136411 7.1.2015 14:06

    Ale kde je ta fazolka?:-D

  • bestie 7.1.2015 15:03

    Jj, vloží se dovnitř pro štěstí, ale musí být opravdu větší, aby se neupekla doměkka, pak by jí nikdo nenašel :)

  • bestie 7.1.2015 15:07

    Doba přípravy byla delší, protože jsem dělala dva najednou. Kvůli absenci cukru někomu nemusí chutnat, ale pro nás je to vždy příjemná změna po Vánocích...

  • Bývalá uživatelka #56869 7.1.2015 15:12

    tak ona mrkev je docela sladká a pokud se tam nedají kyselý jabka ale nějaký hodně sladký, tak to je určitě taky moc dobrý

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.