Porce: 10 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: do růžova | Teplota: 180 °C
Drobenka (těsto)
400 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukr krupice
250 g máslo
2 lžíce mléko (dle potřeby)
pečící papír na vyložení vyššího plechu
Rebarborový tvaroh
750 g měkký tvaroh
3 ks vejce
180 g cukr krupice
500 g rebarbora očištěná a pokrájená na kousky
Porce: 8 | Doba přípravy: 15 minut | Doba pečení: 60 minut | Teplota: 170 °C
2 vejce, 140 g cukru, 400 g mouky (200 g hrubé, 200 g hladké), PDP, 500 ml kyšky (já mám kelímek 400, tak dolévám mlékem), 200 ml oleje
Porce: 4 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: 15-20 minut | Teplota: 180 °C
2 hrnky mouky, půl hrnku cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, hrnek mléka, půl hrnku oleje, jedno vajíčko, jeden vanilkový pudinkový prášek
Porce: 1
Bebe sušenky, smetana ke šlehání, ztužovač, moučkový cukr, salko karamelové, mléčná čokoláda
Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 0 | Teplota: 4 °C
BeBe sušenky, zakysaná smetana, smetana ke šlehání, trochu cukru a marmelády.
Porce: 10 | Doba přípravy: 60 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 200 °C
Kvásek: mléko, cukr, droždí
Těsto: máslo, cukr moučka, žloutek, hrubá mouka, sůl, pomerančová kůra, vanilkový cukr
Tvarohová náplň: tvaroh, cukr moučka, vajíčko
Maková náplň: mléko, mletý mák, cukr moučka, vanilkový cukr, med, máslo, strouhaný perník na zahuštění
Porce: 4
100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal,
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).
Porce: 10 | Doba přípravy: 15 minut | Doba pečení: 25 minut | Teplota: 180 °C
na těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 vejce, 1 kyška (nebo kefír), PDP, půl hrnku oleje
piškoty, povidla, čokoládová poleva podle chuti a zkušenosti
Porce: 4
Falešný marcipán na potažení i tvoření
Ingredience:
10 lžic cukru
10 lžic sušeného mléka
8 lžiček škrobu
2 lžičky aroma sladká mandle
2 lžičky oleje
1 bílek
Porce: 4 | Doba přípravy: 60 | Doba vaření: 10 | Doba pečení: 50 | Teplota: 170 °C
Lasagne
Besamel - 100g masla, polohruba mouka, 500ml mleka, 1 jogurt
Tvaroh - 1 vanicka, 1 zloutek, cukr
Ovoce
Drobenka - 20g cukru/polohrube mouky/masla a trocha platku mandli
Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C
Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč
Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)
Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C
450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti
Porce: 10 | Doba přípravy: 10+10
1 plechovka kondenzovaného mléka
100-125 g másla
2 balení červených bebe sušenek
Kakao
Porce: 10 | Doba přípravy: 15-20 minut | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 180 °C
vanilková směs od Vitany :-D
kokos
pomerančová kůra
vajíčko
půl skleničky vody
5 lžic oleje
Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C
Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy
Porce: 8 | Doba pečení: cca 25 minut | Teplota: 180 °C
Na korpus:
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek třtinového cukru
3 lžíce kakaa
1 lžičku jedlé sody
špetku (1/2 lžičky) soli
1 lžičku jablečného octu
1 lžičku vanilkového extraktu
5 lžic slunečnicového oleje
1 hrnek vody
Na polevu:
1 hrnek čokoládových peciček (nebo kostiček kvalitní čokolády)
1/4 hrnku rostlinného mléka (já zvolila sójové)
3 lžíce kokosového oleje
1 lžičku vanilkového extraktu
cca 2 hrnky moučkového cukru (zkuste moučku ze třtinového cukru, má zajímavější chuť)
Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod. | Doba pečení: 1 hod. | Teplota: 170 °C
500g dortové mouky ( 1 1/2 hrnku prosáté hladké mouky + 4 lžíce kukuřičného škrobu)
1 lžička soli
4 lžíce holandského kakaa
220g másla
300g cukru krystal
4 velká vejce (L)
2 lžičky vanilkové esence
480ml podmáslí
4 lžíce červeného potravinářského barviva
2 lžičky bílého vinného octa
2 lžičky jedlé sody
500g mascarpone
500ml smetany ke šlehání 33%
2 pytlíky marshmallow (pěnové bonbony)
6 lžič citronové šťávy
Cukr moučka
6 kostiček bílé čokolády
Kukuřičná mouka
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob
Porce: 4 | Doba pečení: 15 | Teplota: 180 °C
kostka droždí + lžíce cukru + 250 ml vody, nechat udělat kvásek.
ten potom zamícháme do:
půl kila mouky
špetka soli
vanilkový cukr
50 gramů rozpuštěného rostlinného tuku (nebo oleje)
něco na náplň, já zvolila domácí čokoládu :-)
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 40
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 1/2 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva