Cheesecake s jahodovu polevou

Ingredience:

200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C

Postup:

Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.

Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.

Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.

Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.

Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.

P5060034 P5060036
06.05.2015 12:39:23
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:13

    to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou ;-)

  • full.avl 3.1.2015 17:21

    tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3 :D nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní. :)

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:23

    mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky :D

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 18:41

    Ty jo, tak to asi zkusím :-) Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?

  • full.avl 3.1.2015 18:56

    Sedna stačí namočit :) já jí zobu i za syrova normálně :-) Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala. :) Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
    Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 19:12

    Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus :-)

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 19:14

    Díky! :-) Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku :-D

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 19:35

    sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství ;-) kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa :-)

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 22:02

    Tak urcite casem nejaky vyzkousim :-)

  • Bývalá uživatelka #40352 4.1.2015 1:40

    Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim :)

  • full.avl 6.1.2015 10:49

    Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla :-)

    suenos zelenou :)

  • Bývalá uživatelka #136411 6.1.2015 11:00

    aha tak diky :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.