Cheesecake s jahodovu polevou
Ingredience:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C
Postup:
Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.
Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.
Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.
Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.
Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.
to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou
tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3
nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní.
mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky
Ty jo, tak to asi zkusím
Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?
Sedna stačí namočit
já jí zobu i za syrova normálně
Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala.
Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží
Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus
Díky!
Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku 
sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství
kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa 
Tak urcite casem nejaky vyzkousim
Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim
Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla

suenos zelenou
aha tak diky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.