Cheesecake s jahodovu polevou

Ingredience:

200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C

Postup:

Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.

Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.

Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.

Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.

Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.

P5060034 P5060036
06.05.2015 12:39:23
Komentáře:
  • Borlova 21.5.2017 11:54

    To vypadá luxusně ;-) Hoď mi jeden ke kafíčku ;-)

  • samsonoh 21.5.2017 12:06

    Borlova příště budou lepší ;-) Ale těsto se opravdu povedlo - když ho ještě teplý rozděláš, úplně cítíš tu nadýchanost, jako když si koupíš skořivocého šneka někde v pekárně. To mě fakt dostalo. Ráno na snídani jsem už spořádala 3 :-D ale nějakou tu polevu navrch to asi chce - jak říkám, jsou sušší.

  • Elis18 21.5.2017 13:23

    Skorici mam rada, taky bych si dala :)

  • Bývalá uživatelka #175376 22.5.2017 15:26

    Mňam :D Myslíš že by to bylo dobrý i na slano? šunka,sýr,kečup,koření..nebo se na to tohle těsto nehodí?

  • samsonoh 22.5.2017 16:11

    Petulkafa můžeš to vyzkoušet, ale podle mě to bude suché. Na šunku/sýr atd. je lepší lístkové těsto. Kdybys chtěla tohle těsto, je lepší udělat už slaný koláč s nádivkou rovnou :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 22.5.2017 16:13

    Děkuju :) nádivka taky nezní špatně :)

  • Lexie0510 18.7.2017 13:00

    Chválím, chválím, chválím. Včera večer mě honila mlsná. Hledala jsem co bych snědla, nebo ukuchtila :D Miluju věci se skořicí a ořechy, takže jsem hledala a našla a pak jsem si vzpoměla na tenhle recept. A skvělý, s těstem se krásně pracovalo a krásně to vonělo :)

  • samsonoh 18.7.2017 13:20

    Lexie0510 paráda :-) to mám radost. Jj těsto je skvělé. A neměla jsi to suché jako já? Protože já jsem se tam bála dát více másla na potření (jak bylo v receptu napsáno) a pak to bylo suché. Udělala jsi mi normálně chutě, asi to taky upeču o víkendu :-D

  • Lexie0510 18.7.2017 13:33

    samsonoh já dělala z půlky dávky, aby toho nebylo moc. Máslem jsem nešetřila a i drobet na potření jsem dala :D a jsou výborný, mám je jako samostatné a pak v pekáči nalepený na sebe, ty se ještě dopejkají, tak jsem na ně zvědavá. ale jsou luxusní

  • samsonoh 18.7.2017 14:08

    Lexie0510 jsem ráda, že chutnají ;-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.