Cheesecake s jahodovu polevou

Ingredience:

200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C

Postup:

Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.

Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.

Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.

Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.

Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.

P5060034 P5060036
06.05.2015 12:39:23
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:28

    Ježiš to bych si dala :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:39

    bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:41

    Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho :D Tos neviděla :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:44

    jo takhle :-D no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:47

    No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky :D Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:48

    no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško :(

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:53

    Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě :) v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila :) i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád:)

  • Bývalá uživatelka #92984 13.3.2017 14:15

    To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala :-D

  • samsonoh 13.3.2017 14:27

    jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší :-D a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho :-D

  • Bývalá uživatelka #104110 13.3.2017 18:21

    Tyjo,honi me mlsna:-D Ale nesmim:-)

  • samsonoh 13.3.2017 19:24

    Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.