Cheesecake s jahodovu polevou
Ingredience:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C
Postup:
Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.
Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.
Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.
Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.
Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.
Ježiš to bych si dala
bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat
Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho
Tos neviděla 
jo takhle
no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla 
No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky
Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích
no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško
Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě
v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila
i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád
To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala
jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší
a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho 
Tyjo,honi me mlsna
Ale nesmim
Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.