Dekorační stěna v obýváku je trendem. Jak si ji udělat svépomoci?

I drobná renovace interiéru dokáže váš domov proměnit k lepšímu. Jedním z oblíbených trendů dnešní doby je mikrocementová stěrka – vytvoříte z ní moderní dekorační stěnu, která výrazně vylepší interiér.

Výběr barvy

Betonová stěrka je velmi dekorativní a zároveň praktická. Použít se dá nejen na stěny, ale i podlahy. Nejdůležitější je vybrat vhodný styl, který zapadne do vaší domácnosti. Klasikou je šedá barva připomínající beton. Pokud byste ale chtěli interiér raději rozzářit, máte na výběr z mnoha různých barev. Dostupná je totiž i bílá varianta a k ní práškové pigmenty v rozmanitých odstínech. Díky tomu si můžete namíchat barvu přesně podle svých představ, aby se hodila do vašeho interiéru. Kvalitní produkty vybírejte na https://www.modernistavebniny.cz/.

Příprava stěny

Než se pustíte do nanášení stěrky, je třeba na to stěnu vhodně připravit. Přípravu byste neměli podceňovat, ovlivní totiž celkový výsledek. Proces je velmi podobný, jako když chystáte stěny na malování. Musí být rovné, hezky vyhlazené, čisté a suché. Betonová stěrka představuje pouze dekorativní vrstvu, není vhodná pro opravy nedokonalostí. Pro perfektní výsledek je dobré aplikovat podkladovou penetraci. Jakmile zaschne, přichází čas na aplikaci mikrocementové stěrky.

Jednoduchá aplikace

Nanášení betonové stěrky není složité. Vaším hlavním pomocníkem bude hladítko. S jeho pomocí nanesete tenkou vrstvu stěrky. Je třeba nechat ji dobře vytvrdnout. Poté můžete nanést druhou vrstvu a opět ji nechat vyschnout. Hladký povrch je efektní a rozzáří každý minimalistický interiér. Ale případně můžete i vytvořit zajímavou texturu, získáte tak výsledek, který zaujme na první pohled.
Dekorační stěnu zvládnete snadno vytvořit svépomocí. Získáte přitom jedinečný doplněk interiéru, který si zamilujete.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist