Rebarborový koláč s tvarohem

Ingredience:

Drobenka (těsto)
400 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukr krupice
250 g máslo
2 lžíce mléko (dle potřeby)
pečící papír na vyložení vyššího plechu

Rebarborový tvaroh
750 g měkký tvaroh
3 ks vejce
180 g cukr krupice
500 g rebarbora očištěná a pokrájená na kousky

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: do růžova | Teplota: 180 °C

Postup:

V míse smícháme mouky, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájený změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.

Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.

Větší polovinu drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem (já uhnětla, aby bylo dno pevné). Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova.

Je to žrádlo a ani trochu není LC 🤣

20.07.2018 18:52:04
Komentáře:
  • 11misicka 27.1.2018 11:38

    super, mamka s babi delavaji z lineckeho :-)

  • buccaneerka2 27.1.2018 11:43

    11misicka Tohle právě chutnalo dost podobně jako linecké. Zpracovávalo se suprově, to jsem ještě nezažila takové těsto.

  • 11misicka 27.1.2018 12:00

    buccaneerka2 tak paráda, taky bych mohla někdy udelat :-)

  • Borlova 27.1.2018 14:25

    Vypadá krásně, ale moc si ho nedokáži s kynutého těsta představit:-o, u nás se dělá z lineckého těsta a ten zbožňujeme.

  • buccaneerka2 27.1.2018 14:30

    Borlova Vyzkoušej a uvidíš. Z kolegyň v práci žádná nepoznala, že je z kynutého těsta. :)

  • Borlova 27.1.2018 16:08

    Když my máme furt rozbitou tu troubu, takže v ní upeču jen štrůdl který se dá obrátit během pečení a pizzu která je tenká, tak se v ní udělá i bez pečení horního topného tělesa :-D a maso. Musela bych ho jet upéct k dědovi do bytu.

  • buccaneerka2 27.1.2018 16:20

    Borlova Aha, to je nic moc. Já jdu za chvíli péct dva jablečné štrúdly. Jdeme zítra k mamce na oběd, tak jsem se nabídla, že aspoň upeču dezert po obědě, ať nedělá všechno mamka. I když teď lituju - ona chtěla dělat jahodovou bublaninu.

  • Borlova 27.1.2018 16:46

    Já jdu právě taky péct štrůdl :-D Tedy akorát pivní z dělaného těsta, ale docela se na něj těším, už jsme dlouho neměli. Jahodová bublanina by u mě neuspěla :-D Nemám ráda jahody, co jsou upečený, uvařený apod. :O= U těch jediných mi to vadí co se týče ovoce. Mám je ráda je jen čerstvé.

  • buccaneerka2 27.1.2018 16:54

    Borlova Já zase nemám ráda bublaninu z čerstvého ovoce a ze zavařeného sním jenom s jahodami. Nesnáším třešňovou bublaninu, švestkovou a jediná, kterou ještě někdy sním, je meruňková, jinak nic. Jahodová vede. A štrúdl teda dělám z kupovaného listového těsta a dávám zavařená nastrouhaná jablka.

  • Carrie007 27.1.2018 16:55

    Mohla bych poprosit o recept? Vypadá moc dobře a už mi dochází nápady na pečení 🙂

  • buccaneerka2 27.1.2018 16:58

    Carrie007 Pošlu nafocený přes sz.

  • Carrie007 27.1.2018 17:54

    buccaneerka2 moc děkuju!

  • Kamkri 27.1.2018 18:58

    ahoj,vypada skvele..muzu poprosit o recept? :-)

  • buccaneerka2 27.1.2018 19:00

    Kamkri Posílám do SZ.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.