Rebarborový koláč s tvarohem
Ingredience:
Drobenka (těsto)
400 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukr krupice
250 g máslo
2 lžíce mléko (dle potřeby)
pečící papír na vyložení vyššího plechu
Rebarborový tvaroh
750 g měkký tvaroh
3 ks vejce
180 g cukr krupice
500 g rebarbora očištěná a pokrájená na kousky
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: do růžova | Teplota: 180 °C
Postup:
V míse smícháme mouky, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájený změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.
Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.
Větší polovinu drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem (já uhnětla, aby bylo dno pevné). Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova.
Je to žrádlo a ani trochu není LC 🤣
super, mamka s babi delavaji z lineckeho
11misicka Tohle právě chutnalo dost podobně jako linecké. Zpracovávalo se suprově, to jsem ještě nezažila takové těsto.
buccaneerka2 tak paráda, taky bych mohla někdy udelat
Vypadá krásně, ale moc si ho nedokáži s kynutého těsta představit
, u nás se dělá z lineckého těsta a ten zbožňujeme.
Borlova Vyzkoušej a uvidíš. Z kolegyň v práci žádná nepoznala, že je z kynutého těsta.
Když my máme furt rozbitou tu troubu, takže v ní upeču jen štrůdl který se dá obrátit během pečení a pizzu která je tenká, tak se v ní udělá i bez pečení horního topného tělesa
a maso. Musela bych ho jet upéct k dědovi do bytu.
Borlova Aha, to je nic moc. Já jdu za chvíli péct dva jablečné štrúdly. Jdeme zítra k mamce na oběd, tak jsem se nabídla, že aspoň upeču dezert po obědě, ať nedělá všechno mamka. I když teď lituju - ona chtěla dělat jahodovou bublaninu.
Já jdu právě taky péct štrůdl
Tedy akorát pivní z dělaného těsta, ale docela se na něj těším, už jsme dlouho neměli. Jahodová bublanina by u mě neuspěla
Nemám ráda jahody, co jsou upečený, uvařený apod.
U těch jediných mi to vadí co se týče ovoce. Mám je ráda je jen čerstvé.
Borlova Já zase nemám ráda bublaninu z čerstvého ovoce a ze zavařeného sním jenom s jahodami. Nesnáším třešňovou bublaninu, švestkovou a jediná, kterou ještě někdy sním, je meruňková, jinak nic. Jahodová vede. A štrúdl teda dělám z kupovaného listového těsta a dávám zavařená nastrouhaná jablka.
Mohla bych poprosit o recept? Vypadá moc dobře a už mi dochází nápady na pečení 🙂
Carrie007 Pošlu nafocený přes sz.
buccaneerka2 moc děkuju!
ahoj,vypada skvele..muzu poprosit o recept?
Kamkri Posílám do SZ.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.