Moje první chaloupka
Ingredience:
Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy
Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C
Postup:
Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....
NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená
"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!"
Vypadá luxusně
Koukám, že vy máte rádi echt tučný věci
ale ta sekaná vypadá luxusně!!
terryk Po čtyřech měsících, kdy jsem nemohla žádné uzeniny, mi teď nejvíc chutnají klobásy a maso.
navíc přítel potřebuje mleté jídlo kvůli žaludku. Ale sekaná bude tak jednou za půl roku, to nepatří k oblíbeným. A polovinu asi odnesu taťkovi, který ji má rád.
Jo, na klobáskách jsem teď v posledním tehu taky ujížděla
a dala bych si i teď, kdybysme nějakou měli
jinak sekanou mám už zase ráda, ale neumím si ji představit s tou slaninou
Ta je jenom nahoře a krásně křupavá.
To věřím
zní to lákavě.
Ta slanina nahore me na tom zaujala nejvic
do dnes vzpominam jak jsem si na jedny dovoleny uzivala na snidane michany vejce a k tomu do krupava vypecenou slaninku
nikdy se mi ji nepovedlo takhle doma udelat
asi zas budem muset jet pres pul sveta, abychom se nazrali vykrupane slaniny 
envie1 Tak to zkus udělat sekanou, nahoru položit plátky slaniny a péct na 180 stupňů asi 50 minut a budeš ji mít.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.