Moje první chaloupka
Ingredience:
Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy
Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C
Postup:
Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....
NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená
"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!"
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.