Moje první chaloupka

Ingredience:

Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy

Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C

Postup:

Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....

NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená ;-)

"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!" :-D

DSCN7811b
22.12.2016 9:30:01
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #176511 3.2.2018 17:02

    Vypadá luxusně

  • terryk 3.2.2018 18:39

    Koukám, že vy máte rádi echt tučný věci:-D ale ta sekaná vypadá luxusně!!

  • buccaneerka2 3.2.2018 20:44

    terryk Po čtyřech měsících, kdy jsem nemohla žádné uzeniny, mi teď nejvíc chutnají klobásy a maso. :-D navíc přítel potřebuje mleté jídlo kvůli žaludku. Ale sekaná bude tak jednou za půl roku, to nepatří k oblíbeným. A polovinu asi odnesu taťkovi, který ji má rád.

  • terryk 3.2.2018 20:54

    Jo, na klobáskách jsem teď v posledním tehu taky ujížděla:-D a dala bych si i teď, kdybysme nějakou měli:-) jinak sekanou mám už zase ráda, ale neumím si ji představit s tou slaninou:-)

  • buccaneerka2 3.2.2018 21:01

    Ta je jenom nahoře a krásně křupavá.

  • terryk 3.2.2018 21:06

    To věřím:-) zní to lákavě.

  • Bývalá uživatelka #161912 4.2.2018 19:23

    Ta slanina nahore me na tom zaujala nejvic :-D do dnes vzpominam jak jsem si na jedny dovoleny uzivala na snidane michany vejce a k tomu do krupava vypecenou slaninku :-D nikdy se mi ji nepovedlo takhle doma udelat :-( asi zas budem muset jet pres pul sveta, abychom se nazrali vykrupane slaniny :-D

  • buccaneerka2 4.2.2018 20:37

    envie1 Tak to zkus udělat sekanou, nahoru položit plátky slaniny a péct na 180 stupňů asi 50 minut a budeš ji mít. :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.