Moje první chaloupka
Ingredience:
Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy
Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C
Postup:
Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....
NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená
"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!"
Ježiš to bych si dala
bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat
Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho
Tos neviděla 
jo takhle
no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla 
No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky
Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích
no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško
Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě
v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila
i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád
To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala
jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší
a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho 
Tyjo,honi me mlsna
Ale nesmim
Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.